Kennisbank

Wat is granola?

In elke supermarkt, op veel menukaarten en waarschijnlijk zelfs in het keukenkastje van koningin Máxima: granola is tegenwoordig overal!! En omdat er nog geen einde lijkt te komen aan de hype, willen we graag een paar prangende vragen over granola beantwoorden.

Wat is granola?!

Een snelle zoektocht op Google en je vindt een aantal definities. Cambridge Dictionary staat dat granola “voedsel is gemaakt van gebakken granen, noten, en gedroogd fruit, meestal ‘s morgens gegeten”. Merriam-Webster Dictionary is nog dubbelzinniger: “een mengsel van meestal gerolde haver en verschillende toegevoegde ingrediënten (zoals bruine suiker, rozijnen, kokosnoot en noten) dat speciaal als ontbijt of tussendoortje wordt gegeten”. 

 

Dus, is dat alles wat er is? Gebakken granen met gedroogde vruchten, noten en suiker? Nou, al deze definities lijken niet te zijn ingehaald door hoe snel granola evolueert, met meer en meer mensen die de tijd en moeite steken in het innoveren en creëren van granola recepten geschikt voor elk soort persoon, met ingrediënten die niet passen in uw conventionele woordenboek definitie van granola. We denken ook graag dat er meer potentieel is, en we zorgen ervoor dat we dat niveau bereiken. Maar daarover later meer…

Nu vraag je je misschien ook af:
wat is het verschil tussen granola en muesli?

Wat het verschil is tussen granola en muesli? De ingrediënten basis is hetzelfde, maar het grootste verschil zit in de manier waarop ze worden gemaakt. Terwijl granola ook wat zoetstof en olie bevat om het samen te binden bij het bakken, worden de muesli ingrediënten rauw samengevoegd. De manier waarop mensen muesli en granola gebruiken is ook verschillend. Muesli kan zowel als onderdeel van een koude als een warme maaltijd worden gegeten, maar granola wordt meestal koud geserveerd, als onderdeel van een gezondontbijt, een lekkere smoothie bowl of zelfs als een tussendoortje. 

Bij Naturally Granola halen we het beste uit onze producten. We maken zowel zoete als hartige recepten – dus onze granola gaat veel verder dan de standaard definitie. Wil je een salade afmaken met granola? Gebruik onze Signature granola, de eenvoudigste maar voortreffelijke variant die 6 soorten eersteklas noten bevat. Wilt u granola als tussendoortje eten? Pak je granola potje en eet de brokjes er zo uit voor een snel en gezond tussendoortje.

Handgemaakte Granola - Naturally Granola Sig-Chunks-2-mini Wat is granola?
Handgemaakte Granola - Naturally Granola Abo-box-home-mini-683x1024 Wat is granola?

Premium granola ‘chunks’ met opvallende smaken. Van snel ontbijt tot indrukwekkend dessert: Naturally Granola is de enige granola die van elk eetmoment een verwenmoment maakt.

Volg ons

En wat als ik veganist ben, of allergisch voor bepaalde ingrediënten?

Er zijn tal van plantaardige granola variëteiten. Met de opkomst van deze industrie in Nederland en daarbuiten, zijn er genoeg keuzes voor veganisten en mensen met allergieën. Sinds Januari 2022 hebben wij niet maar 1 vegan granola, maar is al onze granola vegan. Omdat wij zagen dat meer en meer klanten op zoek waren naar een vegan granola besloten wij onze recepturen aan te passen, dit niet te vertellen aan ambassadeurs, en als het even lekker was, dat we zouden overgaan. Onze granola is net zo lekker als eerst en ook nog eens verantwoord!

Handgemaakte Granola - Naturally Granola WhatsApp-Image-2020-08-26-at-16.44.14-300x300 Wat is granola?

Benieuwd welke ingrediënten wij gebruiken?

We hebben gezegd dat we veel meer doen dan alleen de basisingrediënten die in de granola definities online staan. Ja, we gebruiken fruit, maar ze zijn gevriesdroogd om de geweldige smaak en voedingswaarden te behouden. Ja, we gebruiken noten, maar we selecteren de beste noten die er zijn om een luxe mengsel te creëren. We voegen ook zaden toe aan onze granola, voor nog meer gezondheidsvoordelen! Onze granola is gezoet met dadelstroop, een perfect alternatief voor conventionele zoetstoffen, en we bakken onze granola met kokosolie, om het knapperig en smaakvol te houden.

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×