Artikel

Crunchy versus chewy bars

Als het gaat om bars of “repen” dan denkt iemand meestal aan chewy/ plakkerige repen of aan krokante/crunchy repen. Iedereen heeft een voorkeur, maar in deze blog ga ik jou vertellen waarom wij bij Naturally Granola, als een van de enigen hebben besloten om crunchy granola bars te maken.

crunchy versus chewy

 1. Textuur
  Duh, dit is het grootste verschil tussen een crunchy granola bar of een chewy granola bar. Een knapperige reep zorgt voor een heerlijke crunch, terwijl een chewy bar vaak toch een beetje tussen je tanden blijft plakken. Daarnaast zorgt de crunch ook voor een extra structuur. Wij hebben bijvoorbeeld gedroogde vijgen in onze bars, waardoor het een chewy element heeft, en minder droog is. Ook zorgt een crunchy bar ervoor dat je minder snel gaat voor een koekje, omdat het dezelfde beleving heeft.
 2. Minder rommelig
  Met een chewy bar blijft het overal aan plakken. Van tussen je tanden, tot aan je vingers. Met een crunchy bar heb je daar minder last van. Beter voor je tanden
  Hoewel kauwrepen heerlijk kunnen zijn, bevatten ze vaak grote hoeveelheden suiker en kunnen ze schadelijk zijn voor je tanden. De plakkerigheid van kauwrepen zorgt ervoor dat de suiker langer op je tanden kan blijven zitten, waardoor de kans op tandbederf groter wordt. Knapperige repen daarentegen zijn minder plakkerig en zullen minder snel tussen je tanden blijven steken. Dit maakt ze een betere optie voor uw mondgezondheid.
 3. Lekker én gezond
  Als kind kregen wij (op Curacao) vaak een nature valley granola bar mee. Ik vond dat altijd super lekker. Het was net een koekje. Letterlijk. Nature valley bevat erg veel suiker, letterlijk 3 verschillende soorten (echt waar ik heb net gechecked) Dus dacht ik zijn er nog andere crunchy granola bars op de markt? Niet echt, of niet veel in ieder geval. Ik wilde dus een optie ontwikkelen die in lijn is met onze granola. Niet alleen als het gaat om de knapperige structuur, maar ook met betrekking tot de ingredienten. Een granola bar die gezond isén lekker. Zo brachten wij de lekkerste krokante granola bars op de markt. 

  Er bestaan dus knapperige en zachte repen op de markt. Maar als je het mij vraagt, ga ik keer op keer voor de knapperige bar. Het brengt verschillende voordelen met zich mee. Maar de grootste is voor mij de smaak. Ik wil gewoon echt genieten van alles wat ik eet. En als het ook nog gezond is, word ik daar alleen maar blijer van. Het ideale tussendoortje dus. 

 

Handgemaakte Granola - Naturally Granola Abo-box-home-mini-683x1024 Waarom crunchy bars lekkerder zijn dan chewy bars

Premium granola ‘chunks’ met opvallende smaken. Van snel ontbijt tot indrukwekkend dessert: Naturally Granola is de enige granola die van elk eetmoment een verwenmoment maakt.

Volg ons

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×