fbpx

Granola recepten

Vegan Chocolate Tart

Ja ja, chocolade mousse taartjes met gezouten caramel EN een chocolade granola bodem met Naturally Granola’s Floral Fig, propper party material. 

Met dit recept maak jij een uniek, en verrukkelijk dessert klaar voor jezelf, en je gasten. En geloof ons, iedereen gaat je vragen naar het recept. 

Ingrediënten

Foto Annemiek

Annemiek: Miek_eats

Methode

  1. Smelt 60 gr vegan boter en meng met 120 gr geblutste Naturally Granola Floral Figal en 1 el cacaopoeder. Verdeel en druk in de kleine taartvormpjes. Laat ze opstijven in de koelkast.
  2. Voor de gezouten karamel: doe 100 gr lichtbruine suiker, 2 el havermelk en 4 el veganistische boter in een pan. Roer door, verwarm op middelhoog vuur en wacht tot het gaat bubbelen.
  3. Voeg 1 theelepel vanille-essence en ½ theelepel zout toe, roer door en giet in een platte kom. Zet opzij om af te koelen.
  4. Bewaar de karamelpan!
  5. Doe een laagje water in je karamelpan en zet op laag vuur. Dit is de basis van je au bain marie, plus het lost de karamel op en maakt de pan later makkelijk schoon te maken. WIN!
  6. Neem een mengkom die groot genoeg is om boven op je karamelpan te staan, zonder dat hij het water raakt. Dit is de bovenkant van je au bain marie.
  7. Zeef een groot blik (400 gr) kikkererwten, maar vang het vocht op. Dat is het deel dat we nodig hebben.
  8. Weeg het af in je mengkom (het zal ongeveer 150 gr zijn) en voeg een gelijke hoeveelheid gehakte pure chocolade en ongeveer 45 gr suiker toe. Verwarm dit au bain marie tot de chocolade gesmolten is.
  9. Klop het chocolademousse mengsel op met een mixer of nog beter: een standmixer. Het kan 5-10 minuten duren, maar loop niet weg. Als het begint te stollen, stolt het snel!
  10. Terwijl de chocolademousse wordt opgeklopt, haalt u de taartbodems uit de vorm en brengt u een dun laagje karamel aan. Doe er dan een dikke laag chocolademousse op en werk af met wat Maldonvlokken.

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

Fijne jaarwisseling!

In Verband Met de feestdagen en kerstdrukte worden alle nieuwe bestellingen op 2 januari weer verzonden.

×