Granola recepten

Vegan Chocolademousse met Gezouten Caramel

Maanden geleden kwam Annemiek al met dit geweldige idee voor deze vegan Chocolademousse met gezouten karamel, maar zij wilde dit graag bewaren voor de decemberkalender. Bij deze dan dit superheerlijke recept dat nog eens 100% vegan is en dat elke chocolademousse liefhebber blij maakt. Deze taartjes met een Floral Fig bodem zijn gegarandeerd een hit bij wie je het ook voorschoteld. Ga jij dit ook proberen te maken? 

Ingrediënten

Handgemaakte Granola - Naturally Granola 132566708_408289687172383_415542232729296504_n-pv4r5by04jv6vyywt87zugllp4dd0nyui7fnfsv2fo Vegan Chocolademousse met Gezouten Caramel
Handgemaakte Granola - Naturally Granola WhatsApp-Image-2021-03-27-at-18.00.28-682x1024 Vegan Chocolademousse met Gezouten Caramel

Annemiek @Miek_eats

Methode

  1. Smelt 60 gram vegan boter en mix dit met 120 gram Naturally Granola Floral Fig Gruis en 1 eetlepel cacao poeder. Verdeel dit en druk vast in kleine vormpjes voor de taartjes. Laat dit vervolgens in de koelkast afkoelen.
  2. Voor de gezouten karamel: Voeg 100 gram lichte basterdsuiker, 2 eetlepels havermelk en 2 eetlepels vegan boter toe aan een pan en roer dit geheel goed. Verhit het geheel op een medium hoog vuur en wacht tot het begint te borrellen. Voeg verder 1 theelepel vanille extract toe en een halve theelepel zout. Roer dit vervolgens weer goed en giet het in een platte kom. 
  3. Voeg een laag water toe aan de karamelpan en verwarm dit op laag vuur. Dit is de basis van de au bain marie, en daarbij lost zo ook de karamel op waardoor het later makkelijker schoon te maken is. 
  4. Pak een mengkom die groot genoeg is om bovenop je karamelpan te zetten, zonder dat deze het water raakt. Dit is de bovenkant van de au bain marie.
  5. Zeef een groot blik (400 gram) kikkererwten, maar vang het vocht op. Dat is het deel dat we nodig hebben. Weeg het af in je mengkom (het wordt ongeveer 150 gram) en voeg een gelijke hoeveelheid gehakte pure chocolade en ongeveer 35 gram suiker toe. Verwarm deze au bain marie tot de chocolade is gesmolten. 
  6. Klop de chocolademousse mis met een mixer of nog beter: Een staande mixer. Het kan 5-10 minuten duren, maar loop niet weg. Wanneer het harder begint te worden, gaat het meteen heel snel. 
  7. Terwijl de chocolademousse aan het kloppen is, neem dan de taartvormpjes uit de koelkast en voeg een dun laagje caramel toe. Voeg vervolgens een dikke laag chocolademousse toe en werk af me wat Maldon Flakes.

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×