Granola recepten

Tiara’s Favo Carrot Cake

Jaren geleden besloot ik dat ik Naturally Granola niet meer thuis wilde doen. De eerste plek waar ik mocht gaan bakken was een super leuke sandwich plek, bij mij om de hoek. Hier maakte ik een barter afspraak. Ik mocht 4x per week granola bakken, in ruil voor 1x in de week voor haar bakken. En ik mocht alles bakken wat ik wilde. Cheesecakes, brownies, koekjes en carrot cake. 

Ik vond het aller lekkerste recept. Hij was zo lekker dat we op een gegeven moment een vaste klant hadden die een volledige cake bestelde! En guess what. Na jaren besloot ik dat het tijd is om dit recept met jou te delen! Hij is dus niet van mij, maar is van een blog Freutcake.

Ingrediënten - cake

Ingrediënten - Frosting

Handgemaakte Granola - Naturally Granola Carrot-Granola-cake-1024x683 Tiara's Favo Carrot Cake

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 176 graden. Vet twee ronde cakevormen van 22 cm in, bestrooi ze met bloem en zet ze opzij. Opmerking: Ik vet de mijne goed in met boter en bestuif ze met bloem. Geef de pannen een flinke mep boven het aanrecht om extra bloem te verwijderen. Je kunt de bodem van je pannen ook bekleden met bakpapier voor extra zekerheid. 
  2. Schil de wortelen, rasp ze en zet ze weg in een kom. Ik gebruik een keukenmachine om de mijne snel te raspen, maar je kunt ook een gewone rasp gebruiken. Opmerking: Gebruik vers geraspte wortelen. In de winkel gekochte voorgeraspte wortelen zijn te droog.
  3. Klop in een grote kom de eieren, olie, suiker en vanille-extract met de hand los met een grote garde.
  4. Meng in een aparte kom de bloem, baksoda, bakpoeder, het zout en de kaneel. Roer de droge ingrediënten door het eimengsel met een houten lepel gemengd is.
  5. Spatel de wortelen erdoor en verdeel over de twee voorbereide ronde cakevormen.
  6. Bak de cakejes 40 minuten in de voorverwarmde oven en draai de pannen tijdens het bakken een keer om (na 20 minuten) zodat ze in beide pannen gelijkmatig rijzen. De cakejes zijn gaar als een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en zet ze dan op een rooster om volledig af te koelen. 
  7. Maak het glazuur: Klop boter en roomkaas licht en luchtig. Meng er langzaam de suiker, het zout en het vanille-extract door tot een gladde massa.
  8. Maak de taart glazig: Plaats één taartrondje op een taartplaat. Top met ongeveer 1 kopje glazuur of zoveel als je wilt, net genoeg voor de buitenkant van de taart te slaan. Leg de tweede helft erop en breng een dun laagje glazuur aan op de hele taart. Dit is de kruimellaag. Laat 30 minuten bevriezen tot het stevig is. Bestrijk met de rest van het glazuur. Duw desgewenst gehakte pecannoten in het glazuur aan de zijkanten van de taart. Zet in de koelkast tot u klaar bent om te serveren.

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×