Artikel

selflove isn't selfish

Hee jij!

Vorige maand heb ik mij vast voorgesteld, en heb ik jou een belofte gemaakt om je mee te nemen in de wondere wereld van zelfliefde en self-care. En belofte maakt schuld, so here I am!

Laatst deelde ik een post op mijn instagram over zelfliefde, en hoe belangrijk dit eigenlijk is. Natuurlijk, zoals dat gaat op internet, kreeg ik al snel een reactie: “Alsof de wereld nog meer narcistische dikke nekken kan gebruiken. In plaats van jezelf graag te zien zou je beter je tijd steken in anderen.” ** slik **.

Had deze man gelijk? Is zelfliefde en self-care dan zo egoïstisch? Narcistisch? Zouden we eerst al onze energie en liefde in anderen moeten steken alvorens we het verdienen om ook even aan onszelf te denken? Ik ging ermee aan de slag. Reflectie na reflectie, research na research, … en weet je waar ik achter kwam? Zelfliefde en selfcare is juist hetgeen wat ons meer energie en liefde aan anderen kan doen geven. SAY WHAT NOW?! Read that again. ZELFLIEFDE ZORGT ERVOOR DAT JE JUIST MEER LIEFDE AAN ANDEREN KAN GEVEN.

Om de eerste “echte” blog te starten, zal ik alvast meteen met de deur in huis vallen en deze eerste selflove/ selfcare statement: Selflove isn’t selfish.

Denk eens na: wanneer je jezelf haat, om welke reden dan ook, hoe vaak ben je dan in gedachten met jezelf bezig? Hoeveel energie vraagt het van je om jezelf steeds neer te halen, te bekritiseren? Wanneer je batterijen helemaal leeg zijn, en je hebt geen druppel energie meer om te geven. Kunnen we anderen dan echt blijer, gelukkiger maken en hun de liefde geven die ze verdienen?

Juist door onszelf graag te leren zien, gaan we meer mental space hebben voor anderen. Juist door even tijd te nemen voor onszelf en onze batterijen op te laden, gaan we meer energie kunnen geven aan anderen.

Self love isn't selfish

Dus neem jezelf eens goed vast, neem er een lekker boek bij en neem je favo yoghurt-granola bowl erbij en neem tijd voor jezelf. Leer jezelf herontdekken. You’ve got this!

Ik zie jou heel graag in september weer terug, waar we verder zullen ingaan op hoe je nu precies voor jezelf kan leren zorgen met een super simpele eerste oefening. Ik kijk er alvast naar uit!

 

Veel liefs,

Linde

@thehealthiestyou_linde

Handgemaakte Granola - Naturally Granola WhatsApp-Image-2022-08-05-at-11.21.09-AM-1017x1024 Selflove isn't Selfish

Introducing the healthiest you, is een blog geschreven door Linde, van The Healthiest You. Linde is erkend diëtiste die de verstoorde relatie met voeding en met jezelf helpt verbeteren door intuïtief eten en zelfliefde.

Volg Linde

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×