Artikel

SELFCARE INPLANNEN WANNEER HET DRUKKER WORDT

De zomer wordt van ons afgeschud en we gaan terug naar het alledaagse leven. Voor velen een dag waarbij het werk en de schoolperiode weer begint. 

Een periode waarbij er weer veel extra verantwoordelijkheden, plichten en taken op ons pad komen. 

Alle rust die je misschien gevonden hebt in de vakantieperiode, begint zich al snel om te vormen tot stress en ellenlange to do lijstjes. 

Fun, rust en selfcare komen dan ook snel weer op de achtergrond te staan. 

Maar hoe kan je er in drukkere periodes juist voor zorgen dat je effectief nog voor jezelf kan zorgen en je je me-time ook nog als prioriteit kan zetten? En waarom is dit in drukkere periodes juist zo belangrijk om dit te doen? Je leest enkele handige tips in deze blog! 

The importance of selfcare wanneer je er eigenlijk geen tijd voor hebt:

Juist wanneer je denkt dat je absoluut geen tijd hebt om een self-care momentje te nemen, juist dan is het exact het juiste moment om er een in te plannen. 

Self-care zorgt er namelijk voor dat je lichaam en geest zich kan resetten. Het laadt je batterijen op en zal ervoor zorgen dat je stress-levels zich kunnen stabiliseren. 

We weten allemaal welke negatieve effecten stress heeft op ons lijf en leven, en dit vermijd je dan best ook zoveel mogelijk. 

Self-care is hierbij key! Het hoeft niet lang te zijn, maar elke dag even de tijd nemen om voor jezelf te zorgen en op die reset-knop te duwen is écht een van de belangrijkste dingen die je kan doen tijdens drukke periodes.

Tips & tricks om je me-time en selfcare niet op de achtergrond te laten verdwijnen

  1. Gebruik de eerste 5 minuten van de dag puur voor jezelf – Doe ademhalingsoefeningen, zet een intentie voor de dag, journal, rek je lekker uit, geef jezelf een knuffel, … met deze kleine 5 minuutjes geef je jezelf en je lichaam het vertrouwen dat jij niet op de achtergrond zal verdwijnen
  2. Plan het in – als het in de agenda staat is het een afspraak. Een afspraak voor je werk zou je niet verzetten, dus waarom wel een afspraak met jezelf? Plan regelmatig een grotere blok me-time in (zoals een afspraak bij de kapper, een massage, een sportsessie, …) en hou je aan de afspraak met jezelf.
  3. Herinner jezelf eraan dat je self-care en me-time niet moet verdienen. Het feit dat je ademt, je leven leidt en opstaat in de ochtend is al reden genoeg om te mogen genieten van je me-time. Externe competenties zijn geen maatstaaf voor hoeveel me-time jij verdient. 

Welke tips ga jij uitproberen? Laat het mij weten op @thehealthiestyou_linde! Wanneer je iets hebt bijgeleerd uit deze blog, deel hem dan ook zeker op je social media en tag @naturally.granola en @thehealthiestou_linde zodat ook anderen deze tips kunnen toepassen! Zo zorgen we allemaal een beetje beter voor onszelf en voor elkaar!

Handgemaakte Granola - Naturally Granola WhatsApp-Image-2022-10-20-at-15.24.46-585x1024 Selfcare inplannen wanneer het drukker wordt

Introducing the healthiest you, is een blog geschreven door Linde, van The Healthiest You. Linde is erkend diëtiste die de verstoorde relatie met voeding en met jezelf helpt verbeteren door intuïtief eten en zelfliefde.

Volg Linde

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×