fbpx

Granola recepten

Red Love Tarts

Probeer eens een paar kleine, onweerstaanbare taartjes met krokant, boterzacht korstdeeg van zoethout, sappige frangipani van zoethout, mooie, donkerrode ganache van zwarte bessen en – als finishing touch – onze sweet mystery granola.

Ingrediënten - Tart

Ingrediënten - Frangipani

Ingrediënten - ganache

Red love tarts

Methode - Tart

Doe de bloem, de gemalen amandelen, de poedersuiker, de boter, het zoethoutpoeder en het zout in een blender en meng alles snel door elkaar. Bind het deeg met het ei. Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier en laat het minstens 1 uur rusten in de koelkast.

Bekleed kleine, rechthoekige taartvormpjes (14 x 3½ cm) met het deeg en prik de bodems in met een vork. Zet de taartvormpjes in de koelkast terwijl u de frangipani maakt.

Methode - Frangipani

Doe de gemalen amandelen, de suiker, de boter, het ei, het zoethoutpoeder en het zout in een kom en klop tot een licht en luchtig mengsel. Vul de taartvormpjes voor de helft met de frangipani en leg in elk van de vormpjes 6-8 zwarte bessen. Bak de taartjes ongeveer 20 minuten op 175° tot ze mooi goudbruin zijn, en laat ze daarna volledig afkoelen.

Bekleed kleine, rechthoekige taartvormpjes (14 x 3½ cm) met het deeg en prik de bodems in met een vork. Zet de taartvormpjes in de koelkast terwijl u de frangipani maakt.

Methode - ganache

Smelt de chocolade au bain marie en neem de pan dan van het vuur. Breng in een pannetje de zwartebessenpuree, de glucosestroop en het citroensap aan de kook en giet dit al roerend met een rubberen spatel in het midden van de kom over de chocolade. Blijf roeren tot de ganache samenkomt. Mix de ganache met een staafmixer en giet een dun laagje op elk taartje. Laat de taartjes in de koelkast afkoelen tot de ganache is uitgehard.

Top met verse aardbeien en sweet mystery granola.

NL

Fijne jaarwisseling!

In Verband Met de feestdagen en kerstdrukte worden alle nieuwe bestellingen op 2 januari weer verzonden.

×