Artikel

Q & A met Tiara

Vorige week hebben we een IGTV gemaakt waarin Tiara een aantal van jullie vragen beantwoordde. Dit is de eerste video in een reeks van Q&A’s die we in de komende maanden zullen organiseren. Als je nog andere vragen hebt, stuur ze dan gerust naar ons op!

Waarom heb je ervoor gekozen om een granola bedrijf op te zetten?​

Eh, vooral omdat Nikos en ik vroeger op zoek waren naar een granola die echt gezond en lekker was. En het was niet omdat we een bedrijf wilden starten. We studeerden allebei nog. En ik ben nogal een foodie. Mijn hele familie heeft restaurants, mijn broer studeert om chef-kok te worden. Dus eten zit echt diep in de familie. En dus wilde ik echt iets maken dat heerlijk was. En Nikos is een motorcrosser. Dus hij vond het erg belangrijk om iets te maken dat ook gezond is, en dat je echt voedt en je energie geeft. Dus we maakten gewoon ontbijt voor onszelf. En het granola bedrijf kwam later als een soort toeval.

Waarom heb je de ingrediënten gekozen die je gekozen hebt?​

Nikos en ik zijn naar de markt in Rotterdam Blaak gegaan om alle ingrediënten voor verse granola te kopen. En we kochten alle dingen die ofwel super lekker waren of echt, echt goed voor je zoals hennepzaad, lijnzaad.En we kochten macadamia noten, pistachenoten, dingen waarvan we dachten dat ze super lekker zouden zijn in granola. Maar zoals je je kunt voorstellen, hadden we niet verwacht dat we er een bedrijf van konden maken. Anders hadden we misschien wat goedkopere noten gekozen. Maar omdat mensen onze granola zo lekker lijken te vinden, besloten we dat we de noten die we hebben gewoon zouden houden, en het net zo lekker zouden maken als wanneer we het zelf zouden willen eten. Dus we wilden niet inleveren op de smaak alleen maar omdat het meer is met duurdere ingrediënten.

Wat motiveert je het meest in het werk dat je doet?​

Ik denk vooral de reacties van mensen die onze granola voor het eerst proberen of van mensen die super fan zijn van Naturally Granola, en echt met hen in gesprek komen en hun ervaringen met ons delen. Ook het krijgen van grappige verhalen over waar mensen hun granola verstoppen, dat vermaakt me altijd. 

Handgemaakte Granola - Naturally Granola Abo-box-home-mini-683x1024 Q&A with Tiara #1

Premium granola ‘chunks’ met opvallende smaken. Van snel ontbijt tot indrukwekkend dessert: Naturally Granola is de enige granola die van elk eetmoment een verwenmoment maakt.

Volg ons

Welke ervaringen, zowel positief als negatief, heb je gehad met een snelle groei van je bedrijf?​

Meer dan alles is wat stress, omdat je nooit weet wanneer het tijd is om iemand nieuw aan te nemen. Ik heb het geluk dat ik een paar jaar geleden Jodie heb ontmoet bij The Social Bakery. En zij is een groot deel van ons team geweest…zonder haar had ik het niet kunnen doen. Dus super dankbaar voor dat. Het nadeel is soms dat je eindigt met het doen van veel kleine dingen in plaats van echt te werken aan de groei van je bedrijf. Dus dat is iets waar we nu aan werken. Proberen om het juiste team bij elkaar te krijgen zodat we allemaal kunnen doen waar we het beste in zijn. Dus daar kijken we naar uit. 

Wat zou je tegen de jongere versie van jezelf zeggen als je Naturally Granola zou beginnen?​

Eh, eigenlijk, toen ik begon met Naturally Granola, schreef ik een scriptie over ons bedrijf en deed ik onderzoek naar de positionering van ons bedrijf. En op basis van de vragen die ik aan mensen stelde, was het heel duidelijk dat ik echt veel van mezelf moest laten zien omdat mensen me echt zien als Naturally Granola. En dat heb ik niet gedaan, ook al is dat zo goed. Dus de eerste paar jaar heb ik er spijt van dat ik mezelf niet zo veel heb laten zien als ik had moeten doen. En dat is iets waar ik nu duidelijk aan werk.  

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×