Artikel

Plantaardig Voedingscoach

Bij Naturally Granola werken wij heel graag samen met partners die het net als ons heel belangrijk vinden om lekker en gezond te eten. Zo werken wij nu al een jaar samen met Doortje, plantaardig voedingscoach en apotheker. Ik vroeg haar of zij wat meer wilde delen over haar verhaal en ervaring met onze plantaardige granola. 

Een verwengevoel creËren

‘Hoe creëer jij dat verwengevoel als ik bij jou eet toch altijd?’ Dit vroeg een vriendin laatst aan mij en een leuker compliment kan je niet krijgen. Deze vraag zette mij even aan het denken. Het klopt inderdaad dat ik enorm hou van mensen verwennen en dan vooral met lekker eten en een fijne sfeer. Kaarsjes aan, een lekker toetje na het eten, een speciale theesmaak of een zelfgemaakt voorgerechtje. Met de ontdekking van deze passie werd ook het idee voor mijn eigen plantaardige cateringbedrijf ‘EventussenDoortje’ geboren. ‘Die drive om mensen te verwennen met eten wil ik op grotere schaal toepassen!’ dacht ik.

Niet te veel, niet te weinig. Precies genoeg

Toch zul je bij mij niet snel romige en zoete chocoladetaarten of machtige lasagnes op tafel aantreffen. Als apotheker en voedingsdeskundige probeer ik altijd een oog te houden voor de gezondheid en voedingswaarden van de recepten die ik maak. Natuurlijk moet het lekker zijn en mag er af en toe wel wat suiker en zout worden toegevoegd, maar wel met mate, alles in balans. Zoals ik tijdens mijn verblijf in Zweden leerde, heet dit ‘Lagom’. Een begrip dat ze toepassen op allerlei aspecten van het leven met de betekenis: ‘Niet te veel, niet te weinig. Precies genoeg’.

Start je dag met een lekker en voedzaam ontbijt

Maar dit verwengevoel probeer ik natuurlijk ook voor mezelf toe te passen. Mijn favoriete maaltijd van de dag is met honderd procent zekerheid het ontbijt. Daar besteed ik vaak de meeste aandacht en liefde aan. Naar mijn mening kun je de dag niet energiek starten als ik niet gevoed ben met een lekker en voedzaam ontbijt. Dat betekent voldoende eiwitten en vezels, weinig geraffineerde suikers en voldoende calorieën om de ochtend door te komen. Deze adviezen zijn ook belangrijk voor het voeden van je gunstige darmbacteriën. ‘Ik werk als apotheker-onderzoeker en mijn onderzoek gaat over de darmbacteriën binnen de oncologie. We weten nog heel veel niet, maar wat we wel weten is dat je met je voeding zelf een grote invloed kunt uitoefenen op jouw darmgezondheid. Hoe mooi is dat!’

Handgemaakte Granola - Naturally Granola Abo-box-home-mini-683x1024 Plantaardig Voedingscoach

Premium granola ‘chunks’ met opvallende smaken. Van snel ontbijt tot indrukwekkend dessert: Naturally Granola is de enige granola die van elk eetmoment een verwenmoment maakt.

Volg ons

Natuurlijke granola

Daarom start ik mijn dag het liefst met plantaardige kwark, een stuk vers fruit, noten, zaden en een portie knapperige granola. Sinds ik de granola van Naturally Granola in mijn keukenkastje heb staan, verheug ik me nóg meer op het ontbijt. De smaak speculaas is op dit moment mijn favoriet! Deze granola wordt met liefde gemaakt in een Nederlandse bakker en bevat uitsluitend plantaardige ingrediënten en geen geraffineerde suiker. Er zit wel wat suiker in, afkomstig van dadelsiroop, maar zoals ik al eerder al zei: het draait om de balans! Het belangrijkste is dat je ook écht kan genieten van je ontbijt. Als je daar wat suikers voor nodig hebt is er geen man over boord. Daarnaast bevat dadelsiroop ook heel veel vitaminen en mineralen! De granola’s van Naturally Granola bevatten ook een hoog aantal gezonde vetten, eiwitten en vezels. Wat zorgt dat de piek in je bloedsuikerspiegel weer afgevlakt. Nog een leuke tip: drink van te voren een glas water met daarin een eetlepel appelazijn.

De granola bevat ook noten, zaden en pitten, welke rijk zijn aan tal van mineralen en vitamines. ‘Sinds ik ontdekte hoeveel voedingsstoffen noten en zaden bevatte heb ik ze geen dag meer overgeslagen’. Vooral B-vitamines, magnesium, chroom en omega-3 zijn perfect om uit noten en zaden te halen. En hoe makkelijk is het als deze stoffen al voor jou gemengd zijn met je granola?!

Al met al zou ik je willen meegeven: maak een feestje van je ontbijt, varieër iedere dag met verschillende soorten fruit, pitten, noten en zaden en vergeet zeker niet om je favoriete smaak Naturally Granola uit te kiezen in de online shop.

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×