over ons

Welkom! Mijn naam is Tiara...

Handgemaakte Granola - Naturally Granola CLO_4990-300x200 Over ons

En ik ben de eigenaar en oprichtster van Naturally Granola. Ons bedrijf is geboren uit liefde. Voor elkaar, maar vooral voor écht lekker eten.

Jaren geleden, nog ver voordat de supermarkt goed gevuld was met verantwoorde producten, startten mijn vriend Nikos en ik onze zoektocht naar het perfecte ontbijt. We zochten gemak, gezond en genot, maar het bleek onvindbaar. Er zat dus niets anders op dan het gewoon zelf te gaan maken. Hoewel, ‘gewoon’? Als je enkel gaat voor het allerbeste, is dat is echt niet zo makkelijk als het misschien lijkt.

Urenlang onderzoek naar de beste ingrediënten, sparren met voedingsdeskundigen en talloze proef baksels later waren we het erover eens: dit moest het zijn. Het perfecte ontbijt. Té goed om niet met jou te delen! De receptuur houden we natuurlijk strikt geheim, maar we laten je graag kennismaken met onze smaken en bijzondere ingrediënten. Wist je bijvoorbeeld over ons dat wij dadel stroop gebruiken om onze granola mee te zoeten?

Handgemaakte Granola - Naturally Granola Kitchen-Republic-Smaller1-scaled-pv4rckb94nczq4efh5xbvgzfeb8dn72lk7bm0h03hy Over ons
Handgemaakte Granola - Naturally Granola CLO_5115-scaled-pv4rbklea3mutd35al54bewf0punqgi5qs9d0hnqpu Over ons

en we blijven maar groeien!

Wij startten tijdens onze studie, en bakte toen nog lekker thuis. We begonnen op de markten en op een aantal leuke verkooppunten. Maar al snel was dit niet meer te doen. Ik kreeg een polsblessure; elk element werd namelijk met de hand gedaan, van het snijden van de nootjes, tot het schrijven van de labels.

Ondertussen zijn we zes jaar verder en is er een hoop veranderd. Handmatig werk, dat vind je absoluut nog terug in ons proces. Zowel het snijden van de noten, als het afwegen en het verpakken van de granola. Dit zorgt ervoor dat elke pot (of zak) granola intens veel liefde bevat, en niet onbelangrijk, onze kwaliteitscontrole is hierdoor extreem hoog!

Wat er nog meer is veranderd? Waar wij eerst thuis bakten, zijn wij nu vier (!) locaties verder en hebben we zelfs een eigen bakkerij! Een bakkerij waar wij samen met onze super toffe collega Jodie de granola bakken. Jodie leerden wij twee jaar geleden kennen bij The Social Bakery, een van de bakkerijen waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de lekkerste broden, koekjes en granola bakten. Nu is zij officieel Team NG!

Gezondheid & duurzaamheid

Ik, Tiara, ben opgegroeid in een familie die gek is op lekker eten. Mijn vader startte zijn eigen pizza food truck op 16-jarige leeftijd ergens in het zuiden van Frankrijk, nu een hele hoop jaren later, heeft hij drie restaurants. Mijn moeder is ook gek op eten, en mijn broertje is chef. Eten en koken zijn dan ook echt onderdeel van wie ik ben als mens. 

Maar ik kreeg wel regelmatig van mijn moeder te horen “if it’s not worth the calories, don’t eat it.” Dit is er ook altijd wel in gebleven. En toen Nikos en ik elkaar leerde kennen wilde hij vooral dat het eten voedzaam was. Hij doet motorcross, en heeft dit ook op hoog niveau gedaan, dus het is belangrijk voor hem om te zorgen voor je lichaam door er de juiste voeding in te stoppen. 

Dit zorgde ook voor de perfecte balans toen wij besloten ons ontbijt samen te stellen. NG ontstond niet omdat wij graag een bedrijf wilde starten, maar omdat wij op zoek waren naar een lekker EN gezond ontbijt. We wilden er beiden blij van worden, ik voor mijn smaakpapillen, Nikos voor zijn sport. Al snel bleek dat wij niet de enige waren die op zoek waren naar de ideale balans tussen een lekker en gezond ontbijt.

Maar die balans is niet het enige wat wij belangrijk vinden. Om die reden besloten wij ook een product te maken die lang houdbaar zou zijn zonder gekke toevoegingen. Honderd procent natuurlijk, en dat is voor mij al heel duurzaam. Het gebruik van onze glazen potten zorgt ervoor dat het enorm krokant en vers blijft, zonder dat het conserveringsmiddelen nodig heeft. En het ziet er ook nog eens leuk uit!

Onze bakkerij produceert de granola op een no waste wijze,  zelfs de gruis wordt verstuurt naar ambassadeurs die er dan weer leuke recepten mee ontwikkelen.

Handgemaakte Granola - Naturally Granola CLO_4662-683x1024 Over ons

Over ons proces

  1.  De diverse noten worden met de hand gesneden
  2.  Ons speciale dadelstroop mengsel wordt afgewogen
  3.  De ingrediënten worden gemixt en afgewogen
  4.  Alles gaat op de platen de oven in
  5.  De granola chunks worden met de hand in de juiste maat   gesneden
  6.  De stickers worden op de verpakking geplakt en de THT met de   hand opgeschreven
  7.  De granola wordt ingepakt met de bijbehorende   chocolade/rozenblaadjes/etc
  8.  En dit alles met een muziekje en een dansje in de bakkerij!

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×