Granola recepten

Oud-Hollandse Watergruwel

Dit recept van Lotte, ook wel bekend als foodmaardangoed  is een typisch oud-Hollands gerecht en dit vernieuwde is ook suikervrij. Hoewel watergruwel van origine een dessert is, kun je het suikerloos ook heerlijk als ontbijt eten.

Ingrediënten

Handgemaakte Granola - Naturally Granola watergruwel-Foodmaardangoed-400x400 Oud-Hollandse Watergruwel

Methode

  1. Spoel de gort schoon en laat het 24 uur weken in een afgedekte pan met water.
  2. Breng de volgende dag het water aan de kook en laat de gort 20 tot 25 minuten gaarkoken.
  3. Maak ondertussen bessensap in een juicer of een wat dikkere sap in een blender of food processor.
  4. Gebruik je favoriete rode fruit en bessen, zoals bramen, granaatappel, aardbeien framboos of bosbessen.

Je kunt dit gerecht warm of koud eten. Voor een koude versie giet je de gekookte gort af en laat je deze even afkoelen. Daarna voeg je de andere ingrediënten toe. Voor een warme maaltijd giet je de gort af en giet je vervolgens het bessensap in de pan, terwijl je het geheel al roerend opwarmt.

Variatietips:
Het oorspronkelijke recept wordt gemaakt met krenten en rozijnen. Vind je dat niet lekker? Dan kun je die er ook uit laten. Zorg er in dat geval voor dat je een granola gebruikt die als smaakmaker kan dienen: bijvoorbeeld Naturally Granola Roses & Cardemom. Verder kun je altijd extra fruit toevoegen of een deel van het bessensap vervangen door yoghurt.

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×