Granola recepten

Ontbijttaartje met Chiazaad en granola

Met dit lekker ontbijttaartje met chiazaad en granola van Shana, geef je elk ontbijt een echte boost! Een klassieker, maar dan in de vorm van een taartje. En geef nou toe, wie wil de dag nou niet beginnen met taart? Ook een topper trouwens als gezond dessert.

Ingrediƫnten

Handgemaakte Granola - Naturally Granola Ontbijttaartje-met-chiazaad-en-granola Ontbijttaartje met Chiazaad en granola
Handgemaakte Granola - Naturally Granola 123402607_1035249010260953_6810492829361820435_n Ontbijttaartje met Chiazaad en granola

Shana: @shanavanhoof

Methode

  1. Verwijder de pitten uit de dadels. Laat je dadels 10 minuten weken in kokend water. Giet af.
  2. Doe de dadels samen met de kokosolie en de granola in de foodprocessor en mix tot je een sticky massa hebt. Duw dit in een springvorm en duw aan op de bodem. Zet even in de ijskast tot je de rest klaar hebt.
  3. Leg de gelatine in koud water en laat zacht worden. Warm ondertussen een scheutje water op een steelpannetje. Knijp de gelatine uit en roer door het water tot het oplost.
  4. Meng nu de kwark onder het gelatinemengsel. Voeg ook het chiazaad en de agavesioorp toe. Meng alles goed.
  5. Haal de springvorm uit de ijskast, verdeel het fruit op de bodem (bewaar een beetje voor de afwerking). Giet er vervolgens de kwark over en zet in de ijskast om op te stijven. Je kan dit best een hele nacht laten staan.
  6. Werk het recept de volgende dag af met het fruit, de munt en nog wat meer granola. Enjoy!

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×