Granola recepten

Noedelsalade met crunchy granola tempeh

Als ambassadeur van Naturally Granola had ik deze maand een bijzondere opdracht: een hartig gerecht met granola. Hier kon ik een lekkere creatieve draai aan geven, super leuk! Het resultaat, mega crunchy tempeh, een frisse noedelsalade met romige kokos-pindakaas dressing. Ik kan alleen mar zeggen: give it a try! 

Ingrediënten - voor de salade

Handgemaakte Granola - Naturally Granola WhatsApp-Image-2020-03-29-at-19.13.14-1024x1024 Noedelsalade met crunchy granola tempeh

Ingrediënten - voor de Tempeh

Methode

Snijd de tempeh in blokjes. Meng de sojasaus, ketjap en het sap van de limoen tot een marinade. meng de tempeh door de marinade en zet weg. (deze stap kun je eventueel ook al eerder doen. Het is lekker als de smaken tenminste 30 minuten kunnen intrekken)

Schaaf de komkommer in linten, rasp de wortel, snijd de bosui in ringen en blancheer de tauge met gekookt water. Doe alles in een grote saladekom.

Handgemaakte Granola - Naturally Granola WhatsApp-Image-2020-03-29-at-19.13.13-1024x1024 Noedelsalade met crunchy granola tempeh

Ingrediënten - voor de Dressing

Methode

  1. Meng de ingredienten voor de dressing en zet deze weg in de koelkast zodat de dressing wat dikker kan worden.
  2. Verwarm in een grote koekenpan een beetje kokosolie en bak hierin de tempeh ongeveer 5 minuten goudbruin. Laat deze vervolgens even afkoelen. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  3.  Wok de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met water. Kluts het ei en giet deze in een diep bord. Pak een tweede bord en doe hier de granola in.
  4. Haal de tempeh nu eerst door het ei en vervolgens door de granola. Zorg ervoor dat je tempeh goed bedekt is voor een goede crunch! Leg de tempeh vervolgens in een ovenschaal of een oven bestendigd bord.
  5. Als alle tempeh een crunch heeft zet je de schaal 5 minuten in de voorverwarmde oven. Meng de noedels met de overige ingredienten tot een salade. Garneer met de pinda’s en sesamzaad.
  6. Serveer de salade met de kokos-pindakaas dressing en crunchy tempeh. Geniet van deze bijzondere combinatie!

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×