fbpx

NG & ZWANGERSCHAP

Oprichtster van Naturally Granola, Tiara,  kreeg de vraag of je NG mag eten tijdens je zwangerschap.

Je hebt verschillende heerlijke varianten van NG. Voor dit voorbeeld neem ik even de Signature variant. Belangrijk is om te kijken naar de ingrediënten. Dus wat zit hierin? 

Ingrediënten lijst: haver, zonnebloempitten, dadelstroop, hennepzaad, kokosrasp, pistache, macadamia, hazelnoot, pecan, paranoot, amandel, gepofte amarant, moerbeibessen, honing, kokosolie. 

Mag je NG eten tijdens de zwangerschap?

In noten, zaden en pitten zitten soms stofjes die niet zo gezond zijn, zogenaamde plantengifstoffen. Het advies is om te variëren met noten, pitten, zaden. Ze bevatten zeer veel gezonde voedingsstoffen.  Het advies is om elke dag een handje hiervan te nemen.

Superfoods zoals gojibessen en moerbeibessen.
De ‘super gezonde’ werking hiervan zou niet bewezen zijn. Daarom is men voorzichtig in het adviseren van deze producten tijdens de zwangerschap.

Ingrediënt honing
Het is helaas bij gebruik van honing niet mogelijk om exact aan te geven hoeveel honing je mag eten tijdens de zwangerschap. Het advies is,  1 theelepel per dag i.v.m. plantengifstoffen.  

Smaak Giraffe’s Guatemala Coffee
In deze variant zitten koffiebonen. Een aandachtspuntje tijdens de zwangerschap is cafeïne. Het advies is 1 mok koffie of 2 kopjes koffie per dag of 3-4 mokken groene/zwarte thee per dag. De cafeïne zou tijdens de zwangerschap langer in jouw lichaam zitten. Cafeïne komt in het vruchtwater terecht en in het bloed van de kleine. Hoeveel koffiebonen en cafeïne exact in jouw portie NG zit is moeilijk te vertellen. Weet in ieder geval, dat als je voor deze smaak kiest, je koffiebonen/cafeïne consumeert.

Conclusie
Je kunt Naturally Granola eten tijdens je zwangerschap. Zeker omdat de verhoudingen relatief klein zijn. Het is een mix van producten en voedingsstoffen. Neem het maximaal één keer per dag in je yoghurt, Skyr of  plantaardige yoghurt.

Twijfel je erg nog hierover? Neem dan contact op met je verloskundige om te overleggen.

Leoni
Hamilton Health Diëtist

artikel pagina

Volg ons

NL

Fijne jaarwisseling!

In Verband Met de feestdagen en kerstdrukte worden alle nieuwe bestellingen op 2 januari weer verzonden.

×