Artikel

NG VRAGEN, BEANTWOORD
DOOR DIËTIST, LEONI HAMILTON

Hallo Naturally Granola Eaters,

Leoni hier, van Hamilton Health. Wat leuk dat jullie voor mij een paar vragen hebben over het product Naturally Granola. Hierbij hoop ik jullie meer inzicht te geven.

De volgende tips, en antwoorden verschillen uiteraard per persoon, lengte, gewicht, doelstelling en medische status.

“Hoe groot is een gezonde portie?! Want het is natuurlijk zo lekker, dat je snel een te grote portie pakt.”

Dit is direct een lastige om goed te beantwoorden. Alles hangt er van af hoe je een product gebruikt en wat je totaal eet op een dag. Je kunt daarom ook van weinig producten zeggen: “deze is gezond en die niet”, dat ligt iets genuanceerder. In principe is een portie muesli/granola ongeveer 40-45 gram. 1 eetlepel is ongeveer 10 gram. Zo heb je dus een vol schaaltje granola met (plantaardige) zuivel.

Maar je kan natuurlijk ook een lekkere mix maken! Bijvoorbeeld:

  • 250 ml (plantaardige) zuivel
  • 1 eetlepel Naturally Granola
  • 1 portie fruit
  • 1 eetlepel zaadjes

Variatie is heel cliché, maar het aller beste! En zo hou je dus ook nog portie granola over om tussendoor te smikkelen! Lekker een eetlepel (of 2) tussendoor, jammie!

“Past dit in een koolhydraatarme dieet?”

In mijn praktijk zeg ik 1-2 koolhydraatrijke maaltijden per dag. Zeg één koolhydraatrijke maaltijd als je echt goed wilt afvallen. Neem hiervoor koolhydraten zoals brood, granola, crackers, rijst, aardappelen, pasta. De keus is aan jou wanneer je deze neemt. Sommige mensen vinden het fijn in de avond alleen groente te eten met vis/vlees/kip/vega. Dan zou je juist in de ochtend of middag je koolhydraten kunnen nemen. Je hebt deze tenslotte nodig voor een gebalanceerde gezonde leefstijl. Het levert energie!

In Signature NG zit per 100 gram: 43.7 gr koolhydraten, waarvan 17.3 gr suikers. Reken om naar de portie die jij neemt. Neem je één eetlepel? Dan zou je bijvoorbeeld ook in de avond een beetje rijst kunnen nemen. Neem je een goede portie á 40-45 gram? Reken hem dan tot jouw koolhydraat maaltijd voor die dag.

Handgemaakte Granola - Naturally Granola Abo-box-home-mini-683x1024 NG Vragen beantwoord door Diëtist, Hamilton Health

Premium granola ‘chunks’ met opvallende smaken. Van snel ontbijt tot indrukwekkend dessert: Naturally Granola is de enige granola die van elk eetmoment een verwenmoment maakt.

Volg ons

“Hoe kan ik deze granola het beste invoeren in MyFitnessPal (app)?”

DM Tiara! Zij kan jou de voedingswaarde geven, van de smaak die jij eet. Voer dan een product in, op de app, en zet hierbij de kcal, koolhydraten, vetten en eiwitten.

Tiara: Ik zal dit volgende week gelijk even voor alle smaken voor je doen! 

“Levert dadelstroop snelle of langzame energie?”

Dadelstroop zijn sneller suikers en dus snelle energie. Nu kan je er voor zorgen dat dit trager in je lichaam verwerkt wordt door te combineren met producten. Zo zit bij Ng o.a.  zaden, noten, haver in de mix. Deze zijn trager en bevatten meer vezels en eiwitten. Ook vertraagt het nog eens als je het in je (plantaardige) zuivel doet. Dus het beetje suiker dat in NG zit, komt van de dadelstroop en een tikkeltje honing af.

Wil jij advies op maat? App mij dan voor een (digitale) afspraak.

Heb jij zelf nog een vraag die hier niet bij staat? Laat het weten! Dan neem ik die de volgende keer mee, of beantwoord deze in een persoonlijk berichtje naar jou.

Leoni

Hamilton Health Diëtist

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×