fbpx

KNAPPERIGE BLOEMKOOL

Bloemkool Roosjes

Hoi! Ik ben Lotte, 21 en ik run sinds begin 2018 een foodblog en Instagram-account @foodmaardangoed. Doordat ik voor mijn studie op mezelf ging wonen, ontdekte ik hoe leuk koken is en daarom besloot ik na een paar jaar mijn gezonde creaties te gaan delen. 

Mijn favoriete maaltijd van de dag is absoluut het ontbijt! Soms ontbijt ik zelfs twee keer op één dag, omdat je zo veel lekkere combinaties kunt maken met fruit, havermout, granola en yoghurt. Je snapt waarschijnlijk wel waarom ik ambassadeur van Naturally Granola ben geworden! 

 Ik vind het super tof om creatieve gerechten te bedenken met de knapperigste granola van Nederland (of misschien wel van de hele wereld!), zoals een gezonde versie van tiramisu of knapperige bloemkool met een granola-korstje. Als je dus op zoek bent naar gezonde recepten (met of zonder granola), kijk dan zeker eens op mijn website: foodmaardangoed.nl

Bloemkool is helemaal hip tegenwoordig en terecht, want je kunt er eigenlijk best veel mee. Van grillen op de barbecue tot in een stamppot: de bloemkool is overal goed voor. Daarom deel ik nu een recept voor knapperige bloemkoolroosjes uit de oven. Met dit recept kun je restjes granola of crackers opmaken. Met name het gruis wat overblijft onderin een pot of zak is hiervoor geschikt. Benieuwd? Hieronder vind je het recept.

Ingredienten:

 • 3 Bloemkoolroosjes
 • 1 tl Limoensap
 • 1 el Water
 • 1 el Meel (speltmeel)
 • 2 el Naturally Granola
 • 1 tl Paprikapoeder
 • 1 tl Cayennepoeder
 • 1 tl Witte sesamzaadjes

Methode:

 1. Verwarm je oven voor op 200 graden. Per 3 bloemkoolroosjes heb je dus de bovenstaande ingrediënten nodig, dus vermenigvuldig dit voor het aantal wat jij wilt maken. 
 2. In 1 bakje meng je het meel, water en limoensap. Gebruik niet meer dan 1 tl limoensap, anders wordt de limoensmaak te overheersend. 
 3. In een ander bakje strooi je het paprikapoeder, het poeder van cayennepeper, de sesamzaadjes en het gruis van granola. 
 4. Pak een bloemkoolroosje en dip die in de mix van meel, water en citroensap. Zorg dat de bloemkool vers en stevig is, zodat je de bloemkoolroosjes bij het steeltje kunt vastpakken. Mocht het meel niet genoeg aan de bloemkool blijven plakken, kun je nog een beetje water toevoegen. Wordt het te waterig, dan voeg je weer extra meel toe.
 5. Dip de bloemkool vervolgens in het tweede bakje of strooi het granola mengsel over de bloemkool heen om het gelijk te verdelen.
 6. Leg de bloemkoolroosjes op een ovenrooster met bakpapier en stop ze voor 10 tot 15 minuten in de oven.
 7. Langer dan 15 minuten is af te raden, omdat de granola dan te ver door bakt. Gebruik je grote stukken bloemkool, dan kun je deze eventueel zo’n 10 minuten voorgaren.
 8. Voila! Geniet ervan!
NL
×
×

Winkelmand

Tiara met Pink Lychee

Granola by Hertog Jan

Wat er gebeurt wanneer een top chef en een granola expert samen iets ontwikkelen? Dat wil jij ervaren! Gert de Mangeleer, van de Hertog Jan Restaurant Group en granola expert Tiara Nataf van Naturally Granola ontwikkelden samen een hele nieuwe Co-Brand waarmee zij een collectie lanceren van drie hele unieke granolas.

×