Granola recepten

Knapperige bloemkool

Bloemkool is helemaal hip tegenwoordig en terecht, want je kunt er eigenlijk best veel mee. Van grillen op de barbecue tot in een stamppot: de bloemkool is overal goed voor. Daarom deel ik nu een recept voor knapperige bloemkoolroosjes uit de oven. Met dit recept kun je restjes granola of crackers opmaken. Met name het gruis wat overblijft onderin een pot of zak is hiervoor geschikt. Benieuwd? Hieronder vind je het recept.

Ingrediënten

Handgemaakte Granola - Naturally Granola image1-pv4r8q50t0igta1ezp1hulrix7n2tbfyb08rtrtvys Knapperige bloemkool

Methode

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden. Per 3 bloemkoolroosjes heb je dus de bovenstaande ingrediënten nodig, dus vermenigvuldig dit voor het aantal wat jij wilt maken. 
  2. In 1 bakje meng je het meel, water en limoensap. Gebruik niet meer dan 1 tl limoensap, anders wordt de limoensmaak te overheersend. 
  3. In een ander bakje strooi je het paprikapoeder, het poeder van cayennepeper, de sesamzaadjes en het gruis van granola. 
  4. Pak een bloemkoolroosje en dip die in de mix van meel, water en citroensap. Zorg dat de bloemkool vers en stevig is, zodat je de bloemkoolroosjes bij het steeltje kunt vastpakken. Mocht het meel niet genoeg aan de bloemkool blijven plakken, kun je nog een beetje water toevoegen. Wordt het te waterig, dan voeg je weer extra meel toe.
  5. Dip de bloemkool vervolgens in het tweede bakje of strooi het granola mengsel over de bloemkool heen om het gelijk te verdelen.
  6. Leg de bloemkoolroosjes op een ovenrooster met bakpapier en stop ze voor 10 tot 15 minuten in de oven.
  7. Langer dan 15 minuten is af te raden, omdat de granola dan te ver door bakt. Gebruik je grote stukken bloemkool, dan kun je deze eventueel zo’n 10 minuten voorgaren.
  8. Voila! Geniet ervan!

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×