Artikel

Voor wie op zoek is naar EEN GEZOND ONTBIJT ZONDER BROOD: DIT IS WAAROM NATURALLY GRANOLA DE BESTE KEUZE IS

Gevarieerd en gezond ontbijten is belangrijk. Als je wilt stoppen met het eten van brood en een alternatief zoekt, kan ontbijten met granola een goede optie zijn. Maar vergis je niet: in veel gevallen is granola ongezond. Gelukkig bestaat een gezond ontbijt met granola wél. We geven je 5 redenen waarom Naturally Granola een goed alternatief voor brood is!

1. Bron van vezels

Vezels zijn belangrijk voor je spijsvertering, helpen ziekten te voorkomen en geven je een lang verzadigd gevoel. Kortom: vezels zijn onmisbaar in een gezond ontbijt zonder brood. Helaas is niet iedere granola een bron van vezels omdat er vaak bloem, witte rijst of andere vezelarme producten zijn toegevoegd. Vaak, maar gelukkig niet altijd. Naturally Granola bevat namelijk volop vezels! Onze granola is gemaakt van 100% volkoren granen en bevat bovendien vezelrijke noten en vezelrijke zaden en pitten. En moet (of wil) je wat kilo’s kwijtraken? Ook dan kan onze vezelrijke granola je helpen! Per 100 gram bevat Naturally Granola maar liefst 9 gram vezels. (Ter vergelijking: 100 gram volkorenbrood bevat 7 gram vezels per 100 gram, wit brood slechts 2,7.) En met een vezelrijk en gezond ontbijt afvallen is nou eenmaal makkelijker dan wanneer je kiest voor een ongezond ontbijt met brood.

2. Altijd zonder tarwe

Is tarwe de grootste reden waarom jij op zoek bent naar een ontbijt zonder brood? Je bent niet de enige. Van alle redenen die er zijn om te stoppen met brood eten, is tarwe misschien wel de grootste. Hoewel je tegenwoordig ook brood zonder tarwe kunt kopen, zijn nog altijd de meeste soorten brood op basis van tarwe. Hierdoor kan het eten van brood vervelende klachten geven zoals een opgeblazen gevoel of buikkrampen. Voor ons reden genoeg om Naturally Granola te bakken zonder tarwe. Voor een gezond ontbijt zonder brood kun je dus gerust voor een van onze smaken kiezen, óók als tarwe niet goed voor je is.

3. Onverzadigde- en MCT vetten? Check!

Naturally Granola bevat veel vezels, maar is ook rijk aan goede vetten. In al onze smaken granola zitten vetrijke producten die goed voor je zijn. Zo bevat onze granola middellange keten vetzuren (MCT’s) uit kokosolie en is Naturally Granola rijk aan gezonde, onverzadigde vetten uit noten, pitten en zaden. Deze essentiële vetten zijn van belang voor je gezondheid en leveren brandstof aan je lichaam. Eigenlijk mogen ze dus niet ontbreken in een gezond ontbijt! In tegenstelling tot de bakkers van Naturally Granola, bakken de meeste broodbakkers hun Brood zonder vet en valt het aantal pitjes in een brood met pitten vaak behoorlijk tegen. Dat kan anders. Met een portie Naturally granola van 40 gram krijg je al ruim 8 gram essentiële vetten binnen.

4. Geen geraffineerde suiker

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Naturally Granola is geen granola zonder suiker. Maar heus, niet alle suiker is slecht. Met name de gebruikte soort suiker en de hoeveelheid suiker bepaalt of een granola gezond of niet gezond is. Wij gebruiken dadelstroop in plaats van suiker; een natuurlijke zoetstof die energie, vitaminen en mineralen levert. In combinatie met de gezonde vetten houdt het eten van Naturally Granola je bloedsuiker stabiel, waardoor je na de maaltijd minder trek in zoetigheid ervaart. En dat is fijn, want door brood stijgt je bloedsuikersuikerspiegel al snel tot grote hoogte.

5. Eiwitrijk

Een gezond ontbijt met granola bevat naast koolhydraten en vetten nog een voedingsstof: eiwit. Eiwitten zijn bouwstoffen voor het lichaam en zorgen voor het behouden en opbouwen van spieren. En gespierde billen willen we stiekem allemaal. Nu kun je voor een eiwitrijk ontbijt in principe iedere granola eten met kwark, maar het is natuurlijk mooi meegenomen als ook de granola eiwitrijk is. Win-win, noemen we dat. Naturally Granola bevat per portie ongeveer 8 gram eiwit, en dat – zeker in vergelijking met een boterham – best veel.

Ben je klaar voor een gezond ontbijt zonder brood? Gezonde granola kopen doe je eenvoudig in de Naturally Granola shop. Je hoeft alleen nog maar te kiezen uit onze heerlijke smaken!

Handgemaakte Granola - Naturally Granola Abo-box-home-mini-683x1024 Is ontbijten zonder brood maar met Naturally Granola gezond of ongezond? Het verrassende antwoord vind je hier!

Premium granola ‘chunks’ met opvallende smaken. Van snel ontbijt tot indrukwekkend dessert: Naturally Granola is de enige granola die van elk eetmoment een verwenmoment maakt.

Volg ons

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×