Granola recepten

Granola Crackers en Dip

Ondertussen heb je al een heleboel verschillende recepten voorbij zien komen op onze website. Maar bij dit recept, was zelfs ik verbaasd dat het met granola gemaakt was. Ware foodie Annemiek van @Miek_eats ontwikkelde voor Naturally Granola deze heerlijke, unieke granola crackers.

Ideaal voor elke soort dip, maar als echte pompoen liefhebber moet je dit echt even maken. Super eenvoudig en echt geweldig lekker. Ook fan van onze granola en experimenteren? Check dan dit granola crackers recept.

Ingrediënten granola Crackers

Methode

  1. Haal de stukjes vijg uit de granola, deze maken het maken van een dunne cracker iets moeilijker. Maak de grote chunks fijn door ze fijn te knijpen.
  2. Doe de granola in een bakje, voeg het water toe, schep om en laat 5 minuten staan.
  3. Verwarm de oven voor op 160ºC en bedek een bakplaat met bakpapier.
  4. Schep de zachte granola op de bakplaat en maak er een mooie dunne laag van. Dit gaat het beste met de achterkant van een lepel.
  5. Bak 35- 40 minuten op 160ºC
    tot ze krokant zijn.
  6. Laat het afkoelen op een afkoelrek en breek in stukken.

TIP: Wil je mooie rechte stukken zoals op de foto. Haal het dan na 20 minuten uit de oven, snijd het in de gewenste vorm en grootte en doe ze terug in de oven om nog de laatste 15 – 20 minuten te bakken.

Handgemaakte Granola - Naturally Granola WhatsApp-Image-2021-03-27-at-18.00.28-pv4r53hel9dt9d312daack7xdevx0l6gjkx9xna8ic Granola Crackers en Dip

Annemiek: Miek_eats

Ingrediënten Dip

Methode

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar. Tada! Geniet ervan.

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×