Artikel

Granola eten in een lekker ontbijt restaurant?

Dit zijn 8 spots in Nederland waar dat heel goed kan!

We hoeven je vast niet te vertellen welke van de ontbijt trends 2021 ons foodie hart razend snel laat kloppen. Granola it is! Ook als je gaat ontbijten buiten de deur is het feest pas compleet wanneer er granola op de menukaart staat. Maar waar moet je zijn voor een fantastisch granola-begin van je dag? Wij delen 8 hotspots in Nederland met jou!

Bij het zien van het smörrebrød van Fika loopt het water je al in de mond, maar geloof ons: als je oog eenmaal is gevallen op het Potje Skyr met granola en vruchtjes ben je helemaal niet meer te houden. Granola eten is bij dit fijne lunchcafé in Nijmegen een waar fika moment. En moet er nog wat werk verricht worden? Bestel er dan een koffie bij en neem als flexwerker plaats in het Fika Kantoor. Hej productieve dag!

Hoewel Sappi alles sapjes, smoothies en salades vers voor je neus bereidt, vind je in de leukste juicebar van Rotterdam geen zelfgemaakte granola. De reden? Tijdens een zoektocht naar een granola gezond genoeg om te serveren op de healthy smoothie bowls, liepen de dames van Sappi mede-ondernemer Tiara tegen het lijf. Na één hap van haar Naturally Granola waren ze verkocht: deze granola moest en zou op het menu komen. En zo geschiedde. En mocht je na het eten van een smoothie bowl bij Sappi thuis aan de slag willen; je kunt de gezonde granola van Tiara hier ook kopen!

Handgemaakte Granola - Naturally Granola WhatsApp-Image-2020-04-14-at-14.16.07-240x300 Granola eten in een restaurant? Dit zijn onze favorieten plekken om te ontbijten buiten de deur

Yogi’s, waterratten en zandhappers, deze is speciaal voor jullie! Want wat is er fijner dan een dag vol strandactiviteiten beginnen met een granola ontbijt? Juist, niets. Aan de kust, de Zeeuwse kust, kan het. Natural High is een heerlijke beachclub (en kitesurfschool!) waar ze de granola zelf maken. Elke dag kun je met uitzicht op de Noordzee tot 11:30 uur granola eten met Griekse yoghurt, fruit en honing. Om een goede bodem te leggen voor je écht begint aan een actieve dag op het strand.

Lekkere ontbijtjes zijn in Amsterdam zo gevonden. Maar wat als granola eten iets is dat je per se ná het middaguur nog wilt doen? Voor het antwoord op die vraag leiden we je naar Stek, ook wel bekend als de fijnste stek van Amsterdam-Oost. Dat ze ontbijt en lunch hier zeer serieus nemen, bewijst de menukaart. Van gepocheerde eieren met toast en boter tot wentelteefjes van suikerbrood; er is voor ieder wat wils. Dus natuurlijk ook granola. En wel geserveerd met (kokos)yoghurt en seizoensfruit. You gotta love it!

Handgemaakte Granola - Naturally Granola Abo-box-home-mini-683x1024 Granola eten in een restaurant? Dit zijn onze favorieten plekken om te ontbijten buiten de deur

Premium granola ‘chunks’ met opvallende smaken. Van snel ontbijt tot indrukwekkend dessert: Naturally Granola is de enige granola die van elk eetmoment een verwenmoment maakt.

Volg ons

Dat je ook in een voormalig postkantoor kunt genieten van lekkere ontbijtjes bewijst dit restaurant in hartje Delft. Met name liefhebbers van chocolade zijn hier aan het juiste adres voor een granola ontbijt, want op de kaart prijkt een heuse yoghurt bowl met verse aardbeien, honing en – je raadt het al – chocolade-granola. Wel eerst even uitslapen of eindeloos snoozen, want ’t Postkantoor opent haar deuren iedere dag van de week pas om 10:00 uur.

Dagje Zandvoort op het programma? Begin ‘m dan op het mooiste plekje van deze Noord-Hollandse badplaats. De prachtige ligging en de relaxte ambiance van strandtent Tijn Akersloot maken van ontbijten buiten de deur een waar genoegen. En dan hebben we het fijne menu nog niet eens genoemd. De kaart staat vol gezonde gerechten en smakelijke bites waar je van kunt genieten vóór of na je favoriete activiteit op het strand. We noemen: kokos yoghurt of volle yoghurt met granola, bramen, chiazaad, goji bessen en pompoenpitten. En zeg nou zelf: dat is toch alles wat je nodig hebt om te schitteren op je golfsurfplank?

Ontbijten buiten de deur doe je in Haarlem bij Frenchie. Alhoewel deze spot veel meer is dan een lekker ontbijt restaurant, want bij Frenchie kun je op elk moment van de dag aanschuiven. Of blijf lekker liggen, want sinds kort kun je ook blijven logeren en wakker worden in een van de 5 unieke kamers van het boutique hotel. Een smoothie bowl met avocado, mango, spinazie, passievrucht en granola eten op bed, iemand?

Geen breakfast restaurant, maar een all day comfort streetfood bar. Dat is Hello my Friend in het centrum van Den Bosch. Op de kaart vind je typische streetfood gerechtjes zoals bánh mì met buikspek en loempia’s. Maar granola eten kan je er uiteraard ook! De zelfgemaakte granola van Hello My Friend vind je terug op een açaí bowl met banaan, aardbei en chiazaad. Over lekkere ontbijtjes om te delen (of niet) gesproken.. Nee, zo zag je Brabantse gezelligheid nog niet eerder!

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×