Granola recepten

Gezonde Reeses Peanut Butter Treat

Ik ben geboren en getogen op Curaçao, wat betekend dat ik ben opgegroeid met Nederlandse maar ook Americaanse producten. Van verschillende soorten cereals, mijn favoriet was Cini Minis (als ik deze nu proef vind ik het veelste zoet 🙈) Maar ook verschillende chocolate bars. Een van mijn favoriet was altijd Reeses Peanut Butter Cups.

Nou was ik laatst op zoek naar leuke recepten die ik met onze granola gruis kon maken en vond ik dit recept. Een recept wat volgens de maker een Healthy Twix bar is, maar nadat ik het proefde dacht ik gelijk terug aan mijn jeugd, en dus die reeses peanut butter cups! Uiteraard is dit een gezonde versie van deze treats, maar ze zijn zo ongelovelijk lekker. 

Als je ons op Instagram volgt heb je wellicht mijn nieuwe favoriete reel al voorbij zien komen, waar mijn schoonmoeder je vol enthousiasme verteld over deze Healthy glutenvrij, lactosevrij, en geraffineerde suikervrije Reeses treats. (Die reel kan je hier zien) Dus hierbij het recept! Ik ben super benieuwd wat je ervan vindt, en zou het heel leuk vinden als je ons tagged wanneer je het maakt.

Ingrediënten - Shortbread Laagje

Methode

 1. Verwarm je oven voor op 170 graden C. 
 2. Meng alle ingredienten goed in een kom. 
 3. Kies een kleine bakvorm, een ronde of vierkante kan allebei, doe hier bakpapier in. Ik bedacht me later dat het het makkelijkste zou zijn een granola reep vormpjes, als je daar een siliconen vormpje voor hebt!
 4. Doe je mengsel hierin, verdeel en druk aan. Bak 10-12 minuten totdat het mooi goudbruin is.
 5. Laat afkoelen.

Ingrediënten - Pindakaas Laag

Methode

 1. Meng alle ingredienten in een kleine pan op een laag vuurtje. Goed roeren en niet te heet laten worden 2-3 minuten.
 2. Laat dit compleet afkoelen.
 3. Als je shortbread laagje goed is afgekoeld doe je jouw pindakaas mengsel hierop. 
 4. Doe dit in de vriezer. Ongeveer 30 minuten.
 5. Maak dan je chocoladelaag.

Ingrediënten - Chocolade laag

Methode

 1. Breek je chocolade, en doe dit samen met de kokosolie in een pannetje op een heel laag vuurtje. Meng alles samen.
 2. Doe je chocolade laag op de pindakaaslaag, en verdeel het door je bakvorm op te pakken en het mooi egaal te maken. Doe dit 15 minuten in de friezer en geniet!
Handgemaakte Granola - Naturally Granola Me-eating-Twix-qimlvdt8ppavwo22kju8s5d76ut9xlsda8u9hfldo0 Gezonde Reeses Peanut Butter Treat

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×