Article

Hoe ga je om met een winter dip

Al lijkt het momenteel niet zo, de winter komt er stilaan aan! 

Energielevels zakken, het is langer donker. Dagen worden korter en de temperaturen slaan op ons humeur. 

Het liefst willen we elke seconde van de dag doorbrengen onder een dekentje in de zetel met fluffy sokken en een grote mok chocolademelk. En hoewel dit zeker kan en mag, geef ik je vandaag enkele tips om de winter door te komen en extra goed voor jezelf te zorgen tijdens deze koude winterdagen. 

Hello winter

Het liefst willen we elke seconde van de dag doorbrengen onder een dekentje in de zetel met fluffy sokken en een grote mok chocolademelk. En hoewel dit zeker kan en mag, geef ik je vandaag enkele tips om de winter door te komen en extra goed voor jezelf te zorgen tijdens deze koude winterdagen. 

 1. Blijf in contact met je lichaam.

  Wanneer het kouder wordt, heeft ons lichaam juist extra zorg nodig. Onze huid wordt droger, lippen worden crusty, … maar ook gaat ons lichaam van nature vaak een extra “beschermingslaagje” willen aanmaken om te overleven. Het is dan ook normaal dat je lichaam wat kan veranderen in de winter. Daarom is het belangrijk om contact te blijven houden en met liefde te kijken naar je winterlijf. Dit door het met zachtheid en liefde aan te kijken, maar ook om het te voeden met de extra voedingsstoffen die het nodig heeft. Door het verzorgen van je huid, het insmeren van je lijf met body-crème, … zorg je én voor een zachte huid gedurende de winter én blijf je in contact met je veranderende lichaam. Win win dus!
   
 2. Blijf bewegen.

  Dit op een manier dat leuk en comfortabel aanvoelt voor jou. Ga op een leuke winterwandeling, ga schaatsen, doe wat yoga, … Take it easy. Vanuit onze geschiedenis is het normaal om minder zware workouts te doen in de winter, want ons lijf wilt energie besparen tegen de koude. Go with the flow en voel aan welke vorm van beweging jouw lichaam nodig heeft. 

 3. Extra slaap

  Met de korter wordende dagen en de langer wordende nachten, gaat je lichaam op een vroeger tijdstip melatonine aanmaken. Melatonine is het slaaphormoon dat er voor zorgt dat je slaperig wordt wanneer het donker wordt.

  Ook hier is luisteren naar je lichaam de boodschap, en wanneer je voelt dat je meer slaap nodig hebt tijdens de winter, go for it! Kruip wat vroeger onder de dekens, begin je avondroutine een uurtje vroeger en geniet van die extra momenten slaap!

  Net zoals de seizoenen in de natuur, veranderen de seizoenen van ons lichaam ook. Ons lichaam is gemaakt om te veranderen, zich aan te passen en te overleven. Vertrouw dus in je lichaamssignalen, want deze wijzen je de weg!

  Wil je graag meer tips, tricks en weetjes over voeding en zelfzorg? Ga dan zeker een kijkje nemen op @thehealthiestyou_linde op instagram! Je mag me ook altijd een berichtje sturen met jouw vragen, zodat ik deze zeker kan meenemen in de toekomst!

  Now grab your hot chocolate en kruip onder dat dekentje! Enjoy!

  Veel liefs, Linde x

Ik ga met jou op zoek naar jouw authentieke gezondheid, zodat jij de gezondste en gelukkigste versie van jezelf kan zijn.

Volg Linde

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×