Article

Self-love oktober

Zo een selflove blog, allemaal leuk en wel, maar waarom is self-care zo een belangrijk onderdeel van selflove? En waar komt voeding terug in dit hele plaatje? 

 

Zonder zelfliefde, gaan we vaak onszelf wegcijferen. Zonder zelfliefde gaan we ons minderwaardig voelen. Wanneer we onszelf haten, niet leuk vinden, of zo enorm streng zijn voor onszelf, gaat onze mentale gezondheid achteruit. 

Wanneer onze mentale gezondheid achteruit gaat, zien we in het algemeen dat we minder goed voor onszelf gaan zorgen. Bye bye selfcare dus! 

 

Maar andersom kan het ook! Wanneer we gaan zorgen voor ons lijf en ons hoofd, ongeacht van waar we staan met onze mentale gezondheid, ga je snel merken dat je snel zachter en liefdevoller met jezelf zal omgaan. Je gaat meer in contact komen met je lijf en je gedachten, waardoor er plaats komt om te helen. Selfcare kan dus ook je selflove verhogen. 

 

Is voeding dan zo een groot onderdeel van selfcare? Hell yes! 

 

Wanneer jij iets eet, wordt dat in je lichaam omgezet in energie. Eten geeft ons dan ook energie. Maar ons lichaam heeft nu eenmaal voedingsstoffen, vitamines en mineralen nodig om zich goed te voelen. 

Ons lichaam weet dan ook vaak perfect wat je juist nodig hebt, en zal dit ook aangeven. Maar vaak zijn we door de huidige maatschappij en dieet-cultuur zo gebrainwasht dat we dat stemmetje van ons lichaam hebben leren onderdrukken. We geloven vaak dat ons lichaam niet meer te vertrouwen is. 

Luisteren naar je lichaam en je lichaam geven op vlak van voeding wat het nodig heeft, gaat er in ruil voor zorgen dat jij dus terug energie krijgt. Die energie kan je gebruiken om dingen te doen die jij leuk vindt. Luisteren naar welke voedingsstoffen ons lichaam nodig heeft gaat ons lichaam beter doen aanVOELEN. Let hier duidelijk op het feit dat ik aanVOELEN gebruik en niet aanZIEN gebruik. Hoe je lichaam aanvoelt heeft namelijk niks te maken met hoe je eruit ziet of welk getal de weegschaal aangeeft. 

 

Maar voeding kan ook een belangrijke factor spelen op onze mentale gezondheid. Net zoals food fuel is, is voeding ook een manier om ons mentaal te verzadigen. 

Denk maar eens hoe je je voelt na het eten van je favoriete ontbijtje op speciale dagen. Of hoe leuk het kan zijn om samen taart te eten op je verjaardag! 

Voeding hoeft dus niet alleen fysiek een impact te hebben op jou, maar kan ook zeker helpen met een mentale impact.

 

Dus luisteren naar wat je lichaam nodig heeft op vlak van voeding, is zeker en vast een massa’s grote factor van selfcare! Je gaat je lichaam voeden van binnenuit. 

 

Een super goede reden om erachter te komen hoe jouw authentieke gezondheid eruit ziet dus!

Handgemaakte Granola - Naturally Granola WhatsApp-Image-2022-10-20-at-15.24.46-768x1344 Self-love Oktober

Introducing the healthiest you, is een blog geschreven door Linde, van The Healthiest You. Linde is erkend diëtiste die de verstoorde relatie met voeding en met jezelf helpt verbeteren door intuïtief eten en zelfliefde.

Follow us

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×