Granola recipes

Rabarber Kwarktaart

Tiara had Fabiënne van modelslovefood uitgedaagd om een recept te maken met deze “groente” die normaal uit juli komt. Fabiënne bedacht een overheerlijke zoete manier en maakte een rabarbertaart met een laagje kokoskwark. Deze heerlijke taart ziet er niet alleen geweldig uit, maar smaakt hetzelfde! Ga jij deze taart ook een keer thuis maken? Tag ons in jouw heerlijke creatie! 

 

Ingredients

Handgemaakte Granola - Naturally Granola rabarber-400x406 Rabarber Kwarktaart

Method

  1. Spoel de rabarber af met water om van zand tussen de stelen kwijt te raken. Begin de rabarber in kleine stukjes te hakken en spoel nogmaals af met water. Als de binnenkant wat droog lijkt, doe ze dan in een kom en laat de gehakte stukjes in een beetje water staan. Op deze manier worden ze zachter en zijn ze gemakkelijker te koken.
  2. KOOK JE RABARBER NOOIT IN EEN ALUMINIUM PAN, DAN WORDT DE PAN GRIJS.
  3. Begin met het verwarmen van een niet-aluminium pot of pan op het vuur en gooi de rabarber erin. Voeg een klein beetje water toe (25ml) en als je te veel toevoegt, krijg je een smoothie in plaats van puree. Dek af met een deksel en blijf ondertussen roeren. Als het te snel lijkt op te drogen, voeg dan beetje bij beetje steeds wat water toe. Als de rabarber op puree lijkt, zet het vuur dan uit en laat het afkoelen.
  4. Mix ondertussen de granola samen met de dadels in een blender. Wij raden aan om de “chocolaas” variant te gebruiken omdat hier al kruiden en chocolade in zitten, die geweldige smaken aan je korst geeft. 
  5. Schuif het dadel/granola mengsel in een bakplaat en zet in de koelkast. Begin met de tweede yoghurtlaag. Verhit de agar-agar (of gelatine) met het water in een pan, klop de kokosyoghurt erdoor en voeg de de agave toe. Giet de yoghurtlaag over de korst en laat het geheel afkoelen in de koelkast om stevig te worden.
  6. Herhaal dit nogmaals, maar dan met het rabarbermengsel. Voeg de agar-agar (of gelatine) toe aan een pan met het water. Klop het rabarbermengsel erdoor en voeg de agave toe. Haal de bakplaat uit de koelkast en giet de derde laag erover. Plaats dit vervolgens weer terug om te verstevigen. Eenmaal afgekoeld kun je de taart serveren! Voeg nog wat granola als topping toe, dit is een optionele laag en geeft extra crunch. 

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×