Granola recipes

Persian Love Panna Cotta

Once upon a time.. een Perzische vrouw. Jong, slim en vooral: hopeloos verliefd op de woest aantrekkelijke – maar o zo onbereikbare – prins van het land. De vrouw liet er geen gras over groeien: in een poging zijn hart te veroveren bakte ze een taart voor hem. Goed gevuld met overheerlijke pistachenoten, rozenbladeren en kardemom. Guess what? Ze leefden nog lang en gelukkig. 

Geïnspireerd op de Persian Love Cake, creëerden wij een overheerlijk Valentijnsdessert. Kleine moeite, groot resultaat. Dus waar wacht je nog op? Maar de Persian Love Panna cotta en verleid je onmogelijke liefde. (Of geniet ervan met jouw eigen prins of prinses).

Ingrediënten - bodem

Handgemaakte Granola - Naturally Granola 2020-01-18-12.00.32-1-768x1024 Persian Love Panna Cotta
Handgemaakte Granola - Naturally Granola 20200115_152547-300x300 Persian Love Panna Cotta

Methode - Bodem

 1. Vet de zijkanten van mini 15 cm springvormpjes in met kokosolie en zet opzij. 
 2. Doe de granola gruis, pistache noten, ontpitte dadels, kokosolie en vanille-extract in een keukenmachine en verwerk tot een plakkerig “deegje”. Er mogen nog kleine stukjes noot zichtbaar zijn, maar het moet wel aan elkaar blijven plakken.
 3. Lepel het mengsel in je voorbereide vormpjes en druk dit zo gelijkmatig mogelijk aan. Dek af en plaats in de vriezer om op te stijven.

Ingrediënten - Panna Cotta

Ingrediënten - Panna Cotta

 1. Om de panna cotta te maken strooi je de gelatine over melk en suiker in een klein pannetje. Verhit het op laag vuur, roerend, tot het allemaal oplost. Dit duurt maar een paar minuten. Het mag niet sudderen!
 2. Meng dit met de room en rozenwater.
 3. Giet 1/2 kopje van de panna cotta in de vormpjes op de granola bodem en plaats deze 10 minuten in de vriezer.Deze stap zorgt voor een snelle afsluiting van de panna cotta op de bodem.
 4. Voeg daarna de rest van de panna cotta toe en zet hem plat in de koelkast, laat twee uur opstijven. 

Ingrediënten - Rozen Gelei

Ingrediënten - Rozen Gelei

 1. Doe het water en suiker samen in een kleine steelpan met het gelatineblaadje. Verhit dit nu en roer over een laag vuurtje totdat alles goed opgelost is. Dit duurt maar een paar minuten.

 2. Voeg wat bevroren frambozen en de rozenwater toe en druk de frambozen aan tot de vloeistof roze is. 

 3. Giet het nu voorzichtig over de panna cotta. Laat het gelei ongeveer 1 uur opstijven voor het opdienen.

 4. Als topping do je er nog wat gedroogde rozenblaadjes en stukjes pistache op. 

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×