Article

lekker Én gezond

De perfecte balans tussen smaak én gezondheid

Als je een gezonde levensstijl nastreeft en wilt weten of Naturally Granola de juiste keuze is voor u, dan bent u hier op de juiste plaats! 

Zoals we in een van onze vorige blogposts al aangaven, is het begrip “gezondheid” erg subjectief. Het is echt aan jou om te beslissen wat het beste is voor jouw lichaam. En bij Naturally Granola vinden we het belangrijk om een evenwicht te vinden tussen gezond en lekker bij het maken van onze producten. Alyssa, een diëtiste die ook onze ambassadrice is, is het eens met het idee van evenwicht in iemands dieet: “Balans is de sleutel! Het gezegde ‘alles met mate’ is niet voor niets in het leven geroepen.”

In deze blog wil ik een aantal kenmerken van onze grove, superlekkere granola op een rijtje zetten die je misschien kunnen helpen om voor jezelf te beslissen en je een extra kijkje geven in hoe zorgvuldig wij met onze granola omgaan.

100% natuurlijke ingrediënten

Het belangrijkste is dat onze granola geen conserveringsmiddelen of additieven bevat. We blijven weg van geraffineerde suikers, en laten de zoetheid volledig natuurlijk. Dat is omdat “geraffineerde suikers geen voedingsstoffen hebben, ze zorgen alleen voor een korte piek in onze energie, maar meer ook niet”, zoals Alyssa vermeldt. De producten van Naturally Granola bevatten echter natuurlijke suikers, die “wel nuttige voedingsstoffen bevatten”. Als je suikers in je dieet wilt opnemen, “zijn natuurlijke suikers de beste keuze”, voegt ze eraan toe. 

“We hoeven ‘suikers’ niet helemaal te vermijden. Ons lichaam heeft suikers nodig, net als zetmeel en vezels, die tot de koolhydraten behoren. Koolhydraten worden in je lichaam omgezet in energie. Te veel suiker is echter ongezond. Kies dus altijd bewust en ga voor producten zonder geraffineerde suikers! 

In onze bakkerij wordt alles met de hand bereid, we snijden zelfs onze noten met de hand! Zo zorgen we ervoor dat we goed kunnen zien wat er in elke daggebakken partij van ons product gaat. En bovendien houdt je lichaam van noten, want “noten bevatten onverzadigde vetzuren en die heb je nodig in je dagelijkse voeding”. Alyssa adviseert mensen “om elke dag een handje ongezouten noten (25 gram) te eten. Heb je onze Signature granola al geprobeerd? Het bevat een variëteit van 6 premium noten die uw lichaam ten goede komen!

Vezels en eiwitten

Onze granola bevat ook ongeveer twee keer meer vezels dan uw gemiddelde supermarkt granola en zelfs meer vezels dan sommige van de alternatieve opties! Het feit dat onze heerlijke granola veel vezels bevat brengt meerdere voordelen voor je lichaam met zich mee! Vezels helpen je suiker langzamer op te nemen, waardoor het risico op suikerpieken in je bloed afneemt. Plus, dankzij de vezels heb je langer een vol gevoel, en dit is waarom onze granola het perfecte lekkere en vullende ontbijt is, zoals dit of deze! 

Ik had een gesprek met Linde, een Naturally Granola liefhebber en binnenkort diëtiste, over wat ze het leukste vindt aan de producten van Naturally Granola. Een van haar favoriete aspecten was inderdaad, de vezels en de vele voordelen die het heeft. Linde noemde ook de hoge hoeveelheid proteïne die bijdraagt aan het “volle” gevoel, dankzij de verschillende soorten zaden die we aan onze producten toevoegen, zoals chia-, zonnebloem-, pompoen- en lijnzaad! 

Dus, waar wacht je nog op? Bekijk deze coole aanbiedingen en geniet van de voordelen van granola om van te watertanden!

Handgemaakte Granola - Naturally Granola Abo-box-home-mini-683x1024 De balans tussen smaak en gezondheid

Premium granola 'chunks' with striking flavors. From quick breakfast to impressive dessert: naturally Granola is the only granola that turns every moment of eating into a moment of pampering.

Follow us

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×