Granola recipes

Chocolade – Karamel Truffels met een chunky hart

Annemiek: “Als ik vroeger naar mijn oma ging had ze altijd zo’n schaaltje met bonbons op tafel staan, met mijn favoriet: Ferrero Rochers. Inmiddels heb ik ze al dik 10 jaar niet gehad door de notenallergie van mijn vriend en ik miste echt die chocolade met een crunch.

Helemaal geinspireerd door de chunky goodness van @naturally.granola heb ik toen deze bonbons bedacht. Een chunk omwikkeld met brigadeiro (naar recept van een oud Braziliaanse huisgenoot), door de granola gerold en gedipt in chocola. Met heel veel moeite zitten er nog een paar in de koelkast 😂.

Ingredients

Handgemaakte Granola - Naturally Granola WhatsApp-Image-2021-03-27-at-18.00.28-682x1024 Chocolade - Karamel Truffels met een chunky hart

Annemiek: Miek_eats

Method

  1. Doe de gecondenseerde melk, de cacaopoeder en de boter in een steelpan. Zet hem op het vuur en verwarm het tot het dik en stroperig wordt. Dit kan 20- 25 minuten duren. Roer regelmatig om te voorkomen dat het aanbrand.
  2. Giet de hete choco- karamel in een schaal, dek af met verhoudfolie en laat ongeveer 30 minuten opstijven in de koelkast.
  3. Sorteer de ondertussen de granola in 3 delen: chunks (formaat van een kleine knikker), gruis (breek de chunks tot ze gruis zijn) en versieringen (bijvoorbeeld: bloemetjes, boekweit, vijgenstukjes of mini chunks)
  4. Vet je handen in met een heel klein beetje boter. Schep een halve eetlepel choco karamel op je handen en maak er een plat schijfje van. Leg hier een chunk op en vouw het dicht. Rol er nu een mooi balletjes van en rol deze vervolgens door het gruis.
  5. Leg op het bord. Herhaal tot je choco- karamel of je chunks op zijn. Laat ze afkoelen in de koelkast.
  6. Smelt je chocolade au- bain marie. Dip hier 1 voor 1 je NG- truffels in. Leg ze op een met bakpapier bekleed bord. Laat ze uitharden in de koelkast. Herhaal deze stap voor een gladdere buitenkant.
  7. Versier ze na de tweede keer met je bloemetjes, boekweit, vijgen en mini chunks. Laat ze uitharden in de koelkast.

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×