Granola recepten

Crooked Kersen Cheesecake

In 2017 studeerde Christina af aan de kunstacademie met een digitaal getekende animatiefilm. Uren aan uren beeldschermwerk stapelden zich op en om zich te ontdoen van haar vierkante ogen nam Christina af en toe pauze door een potje te kneden van klei. 

Imperfecte potjes – die niet zouden worden beoordeeld door leraren. Potjes die zichzelf mochten zijn. Wabisabi. 

Na een succesvolle afstudeerperiode ging Christina’s fascinatie voor klei zijn eigen leven leiden. Christina’s afstudeerfilm werd vaak niet begrepen door mensen buiten de kunstwereld, maar gek genoeg haar handgeknepen kopjes, potjes, kommen etc. wel! 

Zo kwam Crooked Garden tot bloei. Een denkbeeldige tuin waarin handgemaakte creaties tot leven komen. Waar de deuren altijd open staan en waar nieuwschierigheid hoog in het vaandel staat. 

Christina is met Crooked Garden ook met veel plezier actief op instagram en gebruikt dit als grootste brug om in contact te komen met mensen die ook behoefte hebben aan een dag zonder beeldscherm (in de vorm van keramiek workshops) of die behoefte hebben aan een uniek item die koffie of een lekker taartje voor hun kan dragen. En op die manier hun leven verrijkt.

En nu is Christina NG ambassadeur! Verwelkom jij haar ook in onze NG familie?

Ingrediënten

Handgemaakte Granola - Naturally Granola 19-scaled-pv4r8nbi8ielug5ig5tm54h5520z684ramabdxy3x4 Crooked Kersen Cheesecake
Handgemaakte Granola - Naturally Granola WhatsApp-Image-2020-10-05-at-15.35.36-683x1024 Crooked Kersen Cheesecake

Christina @Crookedgarden

Methode

  1. Laat de Monchou op kamertemperatuur komen Bekleed de bodem an je springvorm (24-26 cm doorsnee) met bakpapier.
  2. Doe de granola in je keukenmachine om gruis te vormen. (of in een theedoek en lekker hard op slaan met een deegroller bijvoorbeeld)
  3. Smelt de boter (kokosolie) in een pannetje. Meng de gesmolten boter door de granola gruis. Verdeel het mengsel op de bodem van de springvorm en druk goed aan.
  4. Mix met een mixer de MonChou met de suiker tot een lekker luchtig mengsel. 
  5. Pak een andere kom en meng hierin de slagroom met de vanillesuiker en FlopFix bijna stijf. 
  6. Spatel de slagroom door het MonChoumengsel en verdeel over de bodem. Laat de taart daarna minimaal 2 uurtjes opstijven in de koelkast.
  7. Wanneer de twee uurtjes voorbij zijn haal je je vorm uit de koelkast, schep je het vlaaifruit op de MonChou, strooi hier nog wat granola op en is het tijd om te genieten!
Handgemaakte Granola - Naturally Granola 18-scaled-pv4r8nbi8ielug5ig5tm54h5520z684ramabdxy3x4 Crooked Kersen Cheesecake

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×