Granola recepten

Café au lait cheesecake

Wij deden deze maand een hele toffe samenwerking met Lerine Coffee, waarbij wij wat granola opstuurden om een super leuk recept te ontwikkelen. En dat is het zeker geworden! 

Café au lait cheesecake met Naturally Granola, dat klinkt toch heerlijk! Voor dit recept hebben zij onze Belgian Dark Chocolate granola gebruikt voor de bodem en voor de topping. En als echte koffie connoisseurs kon de koffie natuurlijk niet ontbreken in dit recept. Benieuwd naar meer van hun heeeeerlijke recepten? Bezoek hun blog!

Ingrediënten - Bodem

Ingrediënten - Cheesecake

Handgemaakte Granola - Naturally Granola DSC00381-683x1024 Café au lait cheesecake
Handgemaakte Granola - Naturally Granola DSC00396-683x1024 Café au lait cheesecake

Lerine Coffee @lerinecoffee

Methode

 1. Smelt de boter op een laag vuur in een steelpannetje.
 2. Smelt de boter op een laag vuur in een steelpannetje.
 3. Verdeel de granola over de twee springvormen en stamp deze goed aan. Laat afkoelen in de koelkast. Je hoeft de springvormen niet in te vetten, maar alleen de bodem te bekleden met een stukje bakpapier. Heb je dit niet? Geen probleem, de cheesecake komt makkelijk los van de onderkant en zijkanten.
 4. Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht.
 5. Zet alvast een sterke dubbele espresso met je espressomachine en zet deze even aan de kant.
 6. Meng met een mixer de roomkaas met de kristalsuiker. Voeg hier de room, vanille extract en de eieren één voor één aan toe. Wanneer je alles goed gemengd hebt, voeg je één voor één de theelepels koffie toe.
 7. Verdeel het roomkaas-mengsel over de twee springvormen en schuif in de oven voor 45 minuten. Gebruik je een grote springvorm van 24 centimeter? Geef de cheesecake dan 50 minuten in de oven.
 8. Wanneer je de cheesecakes uit de oven haalt, moet deze nog een beetje vloeibaar zijn, tijdens het afkoelen stijven de cheesecakes nog op.
 9. Serveer de café au lait cheesecake met wat extra granola en natuurlijk een café latte.
   

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×