Granola recepten

Bevroren Vegan Blauwe bessen Cheesecake

Het weer begint steeds beter te worden. En als ik ergens blij van word dan is het lekkere frisse recepten. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe cheesecake recepten om te maken met onze granola gruis. En ik moet zeggen dat deze echt heerlijk was. Dit recept is gebaseerd op een recept van Choosing Chia

Deze bevroren vegan blauwe bessen cheesecake is niet alleen super makkelijk te maken, maar ziet er ook prachtig uit. Ideaal dus voor als je bezoek hebt. Het enige waar je op moet letten is dat je de cashew noten een dag in water moet weken, zodat het lekker romig is. Mocht je dit nu pas lezen heb ik een quick fix… Wat ik namelijk heb gedaan is inplaats van het in gewoon water te weken, heb ik de cashew noten in een kom gedaan met kokend water. Hierdoor gaat het proces veel sneller en heb je binnen een uurtje lekker zachte cashew noten.

Ingrediënten - bodem

Ingrediënten - Cheesecake laag

Ingrediënten - blauwe bessen laag

Handgemaakte Granola - Naturally Granola Frozen-vegan-blueberry-cheesecake Bevroren Vegan Blauwe bessen Cheesecake

Methode

  1. Bekleed een vierkante bakvorm van 8×8 inch of een ronde bakvorm van 9 inch met bakpapier. Zet opzij.
  2. Meng alle ingrediënten voor de bodemlaag in een keukenmachine tot een plakkerig deeg. (Pas op dat je het mengsel niet te veel bewerkt tot het een kleverige bal wordt, dan wordt het moeilijker om in de pan te drukken).
  3. Druk het mengsel gelijkmatig in de bodem van de pan en zet in de koelkast terwijl je de cheesecake laag bereidt.
  4. Mix de cashewnoten, kokosmelk, kokosolie, ahornsiroop, citroensap, citroenrasp en vanille-extract samen in een high-speed blender of keukenmachine tot een gladde en romige massa (ik blend 60 seconden in een Vitamix).
  5. Giet de cheesecake-laag in de pan en verdeel gelijkmatig.
  6. Voeg de bosbessen en ahornsiroop toe aan een kleine steelpan op middelhoog vuur en kook 5-10 minuten tot het indikt tot een compote. Zorg ervoor dat je elke minuut roert.
  7. Using a spoon, add dollops of the blueberry compote on top of the cheesecake layer. Use a chopstick, skewer or knife to swirl the layers together to create a marble effect. 
  8. Zet 4 uur of een nacht in de vriezer.
  9. Haal uit de vriezer en snijd in repen of plakjes.

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×