Awardwinnende, versgebakken granola

Ontwikkeld door foodies voor foodies

Snel en 100% veilig betalen via iDeal

GRATIS verzending vanaf €49,-

Granola recepten

Appeltaart Ijs met Granola

Ingrediënten - appelcompote

Granola-1 24

Aniek Keijsers

Methode - appel compote

Doe de boter en suiker in een pannetje en zet op middelhoog vuur. Roer tot de boter is gesmolten en voeg dan de appel en kaneel toe. Roer goed door, zodat alle appelstukjes bedekt zijn met suiker. Laat 10-15 minuten sudderen tot de appelstukjes zacht zijn. Roer af en toe. Doe de appelstukjes in een bakje en laat afkoelen. Schep de granola door de compote.

Aniek Keijsers Ijs Closeup

Ingrediënten - appelcompote

Methode - appel compote

Vul een grote kom voor de helft met ijs en voeg water toe tot het ijs net onder staat.  Doe de melk, slagroom, suikers, vanille, kaneel en zout in een pannetje. Verwarm op middelhoog vuur tot net tegen de kook aan. Klop de eidooiers los in een hittebestendige kom. Giet de warme melk al roerend bij de eidooiers om deze te temperen.

Schenk alles weer terug in de pan en zet het vuur laag. Blijf roeren met een spatel totdat de room 80ºC is, of dikker wordt. Giet door een zeef in een kom en zet de kom op het ijs bad. Voeg de bourbon toe en blijf regelmatig roeren tot je ijsbasis is afgekoeld. Zet daarna minimaal 4 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast.

Giet je ijsmengsel in je ijsmachine en laat deze draaien tot het ijs klaar is. Schep de appel compote door het ijs en zet de bak minimaal 2 uur voor het serveren in de vriezer.

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×