Artikel

Alle granola vragen beantwoord

In iedere supermarkt, op menig menukaart en waarschijnlijk zelfs in het keukenkastje van Koningin Máxima: granola is anno 2020 O-VER-AL. En omdat de hype voorlopig nog niet ten einde lijkt, beantwoorden we graag een aantal veel gestelde vragen over granola in het algemeen, en Naturally Granola in het bijzonder.

Granola, wat is dat nou eigenlijk écht? ​

De kans dat je nog nooit van granola gehoord hebt is nihil. Maar wat is dat spul nou eigenlijk écht? Als je googled naar de betekenis van het woord, kom je niet veel verder dan ‘een op muesli lijkend gerecht van geroosterde en gezoete granen, zaden, noten, rozijnen, kokosnoot en andere vruchten, gegeten als ontbijt of snack’. Prima definitie zou je denken, maar voor ons is granola véél meer dan dat. Naturally Granola is crunch, liefde, ambacht, gezond, maatschappelijk verantwoord, duurzaam en verslavend lekker. Bovendien maken wij bij het  bereiden van Naturally Granola – naast ‘zoeten en roosteren’ – gebruik van bijzondere technieken én tref je in ons product ingrediënten aan die je niet snel in andere granola zult tegenkomen. Don’t worry, deze ingrediënten zijn allemaal goed voor je!

Handgemaakte Granola - Naturally Granola Granola-1-10-scaled-pv4rbeydr0t2geq28xspoxtts5i657i1d5w471v820 Alle granola vragen beantwoord

Is Naturally Granola gezond?​

Gezond is een relatief begrip. Wat voor de een als gezond wordt gezien, kan voor de ander worden bestempeld als volkomen onverantwoord. Dit geldt natuurlijk ook voor Naturally Granola. In ieder geval kunnen wij beloven dat alle ingrediënten met de grootste zorg en aandacht zijn geselecteerd, deze bijzonder voedzaam zijn én je ze allemaal kunt uitspreken. (Met quinoa [keen wha] heb je waarschijnlijk nog het meeste moeite.) E-nummers en conserveringsmiddelen ga je in Naturally Granola niet aantreffen. Geraffineerde suiker en andere spul dat op geen enkele manier iets waardevols voor je lichaam doet ook niet. 

Ontdek hier wat wij wél in onze verschillende varianten hebben gestopt.

Handgemaakte Granola - Naturally Granola Abo-box-home-mini-683x1024 Alle granola vragen beantwoord

Premium granola ‘chunks’ met opvallende smaken. Van snel ontbijt tot indrukwekkend dessert: Naturally Granola is de enige granola die van elk eetmoment een verwenmoment maakt.

Volg ons

Bevat Naturally Granola gluten?​

In principe bevatten de producten waar Naturally Granola mee werkt geen gluten. Er is echter een belangrijke maar: de ingrediënten dragen niet het keurmerk glutenvrij dat wordt verstrekt door de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Dit betekent dat we niet kunnen uitsluiten dat onze granola ‘besmet’ is. Als er door een arts coeliakie is geconstateerd, raden wij het eten van Naturally Granola dan ook af. Better safe than sorry!

Kan Naturally Granola mij helpen afvallen?​

Regelmatig krijgen we de vraag of Naturally Granola kan helpen om de overtollige kilo’s te verliezen. Het antwoord? Ja en nee. Dat zit zo: afvallen heeft – net als aankomen – alles te maken met de zogenaamde energiebalans. Je valt af wanneer je minder calorieën consumeert dan je verbrand, en vice versa. Naturally Granola is op de markt gebracht ter ondersteuning van een gezonde leefstijl – niet direct om mee af te vallen, noch aan te komen. Het kan allebei natuurlijk wel – kwestie van portiegrootte bepalen en calorieën tellen! Bekijk hier de voedingswaarde van al onze granola’s.

Wanneer kan ik Naturally Granola eten?​

Als je net je bed uit komt rollen, terwijl je staat te wachten op de trein of tijdens je favoriete film. Kortom: genieten van Naturally Granola kan altijd en overal! Kom je niet veel verder dan ontbijten met granola en wat yoghurt? Doe dan hier wat inspiratie op! De toepassingen met Naturally Granola zijn namelijk eindeloos.

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×