Granola recepten

Aardbeien balsamico taartjes met custard vulling

Ingrediënten - voor de custard

Handgemaakte Granola - Naturally Granola Aardbeien-taartjes-1-4-819x1024 Aardbeien balsamico taartjes met custard vulling
Handgemaakte Granola - Naturally Granola Aardbeien-taartjes-1-2-819x1024 Aardbeien balsamico taartjes met custard vulling

Methode - voor de custard

Doe de melk in een pannetje en breng dit net aan de kook. Doe de eidooiers, suiker, maīzena en vanille in een kom en klop tot de eidooiers los zijn. Het hoeft niet te schuimen. Giet langzaam, beetje bij beetje de hete melk bij het ei mengsel terwijl je continu blijft roeren met een garde of spatel, zodat de eidooiers niet gaan stollen. 

Giet het mengsel terug in het pannetje en verwarm, nog steeds roerend, tot het mengsel begint in te dikken. Dit duurt ongeveer 1 à 2 minuten. Giet de custard door een zeef in een kom en dek meteen af met plastic folie, direct op het oppervlak zodat en geen vel laagje kan vormen. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens nog 2 a 3 uur in de koelkast.

Ingrediënten - balsamico aardbeiengelei

Methode - balsamico aardbeiengelei

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Doe de aardbeien, suiker en balsamico azijn in een ovenschaal en meng goed. Zet in het middel van de oven en verwarm 20 minuten. Roer na 10 minuten de aardbeien even door. Haal uit de oven en laat dit afkoelen. Pureer vervolgens met een blender en giet door een zeef in een pannetje om de velletjes en pitjes te verwijderen. Zet opzij. 

Ingrediënten - NG taartjes

Handgemaakte Granola - Naturally Granola Aardbeien-taartjes-1-2-1-819x1024 Aardbeien balsamico taartjes met custard vulling

Methode - Ng taartjes

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en pulse tot één geheel. Knip stukje bakpapier ter grootte van je taartvormpjes uit en bekleed de taartvormpjes hiermee. Verdeel het granola mengsel over de vormpjes en druk met je vingers goed aan. Bak 10 min. in het midden van de oven. het kan zijn dat de granola een beetje omhoog komt, duw met een lepel de granola weer wat platter wanneer deze uit de oven komt. Laat helemaal afkoelen. 

Giet de custard in de afgekoelde taartjes en zet in de koelkast, maak intussen de balsamico gelei. 

Leg het gelatine blaadje 5 minuten in koud water om te weken. verwarm het sap opnieuw tot aan de kook. Zodra het sap kookt zet je het vuur uit, voeg je het gelatine blaadje toe en roer je tot de gelatine is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en giet vervolgens een klein laagje gelei over de taartjes. Laat opstijven in de koelkast.

Bewaar de taartjes in de koelkast. Eet smakelijk!

Dit keer geen granola, maar cookies! (ook lekker) Om optimaal gebruik te maken van onze website gebruiken wij cookies. Mocht je dit liever niet willen kan je dat hier aanpassen.

×